In cat timp se verifica masina

Apropo.ro / 17.01.2002, 11:00
In cat timp se verifica masina
Verificarea tehnica a masinii este o operatie care pe langa faptul a este impusa de lege, este utila mai ales pentru tine. Astfel, poti sa iti dai seama in ce stare se afla masina si cat te costa eventualele reparatii. Cu ajutorul domnului inginer Ionescu Cristian de la Service Ciclop


Verificarea tehnica a masinii este o operatie care pe langa faptul a este impusa de lege, este utila mai ales pentru tine. Astfel, poti sa iti dai seama in ce stare se afla masina si cat te costa eventualele reparatii.

Cu ajutorul domnului inginer Ionescu Cristian de la Service Ciclop (bd. Magheru, nr. 6-8, sect. 1, tel. 313.79.89) te ajutam sa afli in cat timp se face si ce se verifica la masina.

Astfel, verificarea unui autoturism la inspectia tehnica periodica (ITP) se face in aproximativ 1 – 1,5 h, in functie de motorizare.

In primul rand se verifica documentele autoturismului (serie caroserie, serie motor) cu ajutorul cartii de identitate si al certificatului de inmatriculare.

La autoturismele cu aprindere prin scanteie (MAS), cu carburator, operatia este cea mai rapida. Verificarea motorului pentru noxe se face nuami la turatia de mers in gol.

La MAS cu injectie se testeaza motorulsi in turatie de mers in gol si la aproximativ 3000 rot./min.

La autoturismele cu aprindere prin compresie (MAC) verificarea motorului se face trecand de cel putin patru ori de la turatia de mers in gol la turatia maxima prin testarea instalatiei de alimentare (pompa injectie, injectoare).

Se mai verifica instalatia de franare pe standul de special amenajat, dupa care se verifica starea mecxanismului de directie,starea de fixatie a autoturismului, instalatia electrica, trusa medcala, triunghi reflectorizant.

Defectiunile care apar cel mai des la ITP sunt cele ale mecanismului de directie 9jocuri pivoti, rulmenti), dezechilibru la franare, reglaje incorecte ale motoarelor (noxe).

Sursa: Service CICLOP

Tags: