În Coreea de Sud, relaxarea vine pe bani, la închisoare

De: Carmen Ulian / 21.05.2014, 16:00
Când te gândești la un mod de a re relaxa, închisoarea este ultimul lucru la care te gândești. Nu același lucru putem spune despre sud coreenii stresați.

În Coreea de Sud, în Hongcheon, există un centru – închisoare unde localnicii merg pentru a mai reduce stresul. Ideea aparține coreeanului Kweon Yong-seok, 47 de ani, de meserie avocat. Din experiența lui de viață cu un job solicitant care îi aduce mult stres, Kweon s-a gândit că unul dintre cele mai sigure locuri în care ai putea scăpa de stres este după gratii.

GALERIE FOTO

inchisoare

A discutat cu directorului unei închisori că și-ar dori să petreacă o săptămână după gratii, din motive terapeutice. Cum era de așteptat, cererea bizară i-a fost respinsă.

Astfel, fostul avocat a decis să facă singur ceva în acest sens. O închisoare care să fie mai degrabă un centru spiritual de relaxare. A terminat construcția anul trecut, în iunie, și a plătit pentru ideea lui 19 milioane de dolari – bani din resurse proprii, dar și donații din partea cunoștințelor. Chiar el a mărturisit că nu a făcut clădirea pentru a avea un profit.

inchisoare

Cei care vin de bunăvoie la închisoare plătesc o taxă de 146 dolari pentru două nopți de cazare. Li se recomandă să-și închidă telefoanele mobile și alte bunuri personale să fie predate la recepție. Camera imită celula adevărată – are toaletă, chiuvetă și o masă mică. Sunt serviți cu mâncare printr-o fantă din ușă.

Între orele de odihnă, cei cazați pot participa la ședințe de meditație, spiritualitate, totul pentru a reduce din stresul acumulat. O dată pe zi oaspeților li se permite verificarea telefoanelor, mailurilor, etc. Cei mai mulți sunt dependenți de ele, și devin agitați dacă nu le verifică.

Cu toate acestea, mulți dintre oaspeți spun că la eliberarea lor din centrul închisoare se simt cu mult mai bine decât au intrat. Mai puțin stresați.