În curând ar putea fi introdus un nou „cazier rutier”

De: Carmen Ulian / 02.09.2014, 08:00
În curând ar putea fi introdus un nou
Mențiunile privind permisele de conducere reținute și sancțiunile aplicate ar putea fi șterse automat în termen de 5 ani din aplicația informatică, în care au fost consemnate, potrivit unui proiect de ordin al ministrului afacerilor interne.

Potrivit prevederilor proiectului, această evidență se ține de către poliția rutieră din cadrul Poliției Române, prin intermediul unei aplicații informatice, iar Inspectoratul General al Poliției Române este abilitat să efectueze prelucrări de date cu caracter personal și este desemnat ca operator de date cu caracter personal, în conformitate cu prevederile Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, cu modificările și completările ulterioare.

Astfel, ofițerii și agenții de poliție rutieră din cadrul Poliției Române, polițiștii de frontieră sau agenții din Poliția Locală care au aplicat sancțiuni contravenționale complementare consemnate în procesele-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor vor avea obligația de a le transmite cel mai târziu în prima zi lucrătoare care urmează celei în care au fost întocmite, în copie, poliției rutiere competente, care asigură implementarea mențiunilor în aplicația informatică.

Un exemplar al procesului-verbal de constatare și sancționare a contravențiilor se păstrează o perioadă de 5 ani, calculată de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a fost săvârșită fapta.

Citește mai multe detalii despre noul cazier rutier, pe zf.ro