În curând, ecranele calculatoarelor vor putea fi controlate cu mișcări oculare

De: Mihaela Enache / 10.04.2013, 11:00
În curând, ecranele calculatoarelor vor putea fi controlate cu mișcări oculare
Oamenii ar putea direcționa în curând calculatoarele cu ochii lor.

De exemplu, aplicațiile de pe smartphone-uri ar putea fi activate atunci când privești în direcția lor, ebook-urile vor întoarce paginile atunci când vei termina de citit pagina, iar video-urile se vor întrerupe instantaneu atunci când îți vei muta privirea în altă parte, a declarat Moti Krispil, director executiv la Umoove.

Startup-up istraelian dezvoltă o tehnologie bazată pe urmărirea mișcărilor capului și ochilor pentru telefoanele mobile, care pot fi folosite pentru a crea aparate „mai umane”, ce răspund la mișcările noastre subtile și la indiciile naturale.

Luna viitoare Umoove va face tehnologia sa de urmărire disponibilă pentru oricine, de la dezvoltatori de aplicații până la producători de smartphone-uri și tablete, Kirspil precizând că aplicațiile care integrează instrumentele de urmărire Umoove vor fi disponibile peste 3-4 luni.

Tehnologia poate recunoaște mișcările capului utilizatorilor atunci când este îndreptat în sus, jos, înclinat, stânga, dreapta, chiar dacă distanța dintre cap și ecran este schimbată. Aceasta observă mutarea pupilei sau irisului.