În curând, o mașină care va face istorie opritul la semafor

De: Mihaela Enache / 20.06.2013, 11:00
În curând, o mașină care va face istorie opritul la semafor
Un producător de mașini din Germania este în curs de dezvoltare a unei tehnologii care calculează timpul până când următorul semafor se va schimba în culoarea roșie și va spune conducătorului auto viteaza ideală necesară pentru a naviga pe strazi și intersecții.

Audi din Germania și-a unit forțele cu autoritățile de la Berlin într-un proiect care vizează sistemul central de management al traficului din oraș.

Purtătorul de cuvânt al Audi Germenia, departamentul de Tehnologie și Inovație, Tim Frozek, a declarat că noua mașină este legată fără fir la calculatorul central al orașului Berlin și în fiecare secundă obține un ping de la acesta, care îi transmite date despre starea semafoarelor.

El a spus că aceste date sunt trasferate în informații grafice pe afișajul de informare al șoferului, oferindu-i două opțiuni. Pe de o parte, este anunțat cât va dura culoarea roșie a semaforului următor, iar pe de altă parte este informat care este viteza pe care ar trebui să o folosească pentru a ajunge la semafor când acesta este aprins pe culoarea verde.

SUA și alte țări străine s-au arătat interesate de dezvoltarea tehnologică a Audi. Între timp, BMW experimentează, de asemenea, un program similar pentru noile vehicule.