În curând, pastila ce vindecă dependența compulsivă de jocuri de noroc

De: Mihaela Enache / 05.11.2013, 15:00
În curând, pastila ce vindecă dependența compulsivă de jocuri de noroc
Cu ajutorul unui cazinou pentru șobolani, cercetătorii au reduc cu succes comportamentul șobolanilor frecvent asociat cu jucatul compulsiv la jocurile de noroc la om.

Autorul principal, Paul Cocker, doctorand la Universitatea British Columbina, Departamentul de Psihologie, a spus că această cercetare arunci o lumină nouă și importantă asupra proceselor ce implică jocurile de noroc și dependența de jocuri de noroc.

În cadrul studiului, șobolanii au prezentat mai multe comportamente asociate cu problema jocurilor de noroc, cum ar fi tendința de a trata situațiile „la limită” ca fiind similare cu victoriile.

Bazându-se pe cercetările anterioare, echipa de cercetători s-a concentrat asupra receptorilor D4 de dopamină, care a fost legată de o varietate de tulburări de comportament, dar niciodată nu a fost dovedită ca fiind utilă în tratament.

În timp ce rezultatele sugerează că blocarea receptorilor dopaminergici D4 ar putea ajuta la reducerea comportamentelor patologice de jocuri de noroc la oameni, cercetătorii au observat că sunt necesare înainte ca pastilele să poată fi considerate un tratament farmaceutic viabil pentru jocurile de noroc patologice la om.