În curând vom avea Youtube România

De: Marian Andrei / 23.03.2013, 11:00
În curând vom avea Youtube România
Deși data lansării este ținută încă secretă de reprezentanții Google Romania, surse din industrie afirmă că lansarea va avea loc anul acesta.

Întrebați când va fi lansată versiunea locală a YouTube, reprezentanții Google România au dezvăluit interesul de a aduce noi servicii pentru utilizatorii și companiile din România.

Află mai multe despre timpul probabil pe vremea.apropo.ro

„YouTube a devenit una dintre cele mai populare platforme de divertisment prin care oamenii pot interacționa, viziona și încărca conținut video, inclusiv în România. Ne bucurăm să aducem noi servicii pentru utilizatorii și companiile din țara noastră, pentru a înlesni accesul la cât mai mult conținut local, dar momentan nu avem mai multe detalii să oferim„, au declarat reprezentanții Google România.

Este de așteptat ca prin lansarea YouTube România publicul să aibă acces mai ușor la un conținut localizat, însă cei interesați vor putea accesa în continuare varianta internațională a YouTube.

Cei mai interesați de lansarea versiunii localizate a YouTube par să fie căntăreții, deoarece – în baza contractului semnat între UCMR-ADA și Google – vor putea să încaseze bani pentru melodiile lor care vor fi postate pe YouTube România. Însă la fel cum nu se cunoaște încă data oficială de lansare a YouTube România, nici UCMR-ADA nu a comunicat detaliile legate de procentele pe care le va încasa de la YouTube pentru membrii săi, invocând clauzele de confidențialitate impuse de Google.

Surse din industrie au declarat, pentru MEDIAFAX, că există o metodologie pentru utilizarea operelor muzicale pe internet și, în baza acesteia, compozitorii români vor primi aproximativ 5% din veniturile pe care le va realiza YouTube România.