În Franța se poate: Statul ieftinește carburanții!

De: Marian Andrei / 29.08.2012, 17:20
În Franța se poate: Statul ieftinește carburanții!
Guvernul francez a luat măsuri pentru scăderea imediată a prețurilor carburanților cu până la 6 eurocenți pe litru, din care 3 cenți vor fi suportați de stat, iar restul de către benzinării, a anunțat marți ministrul Economiei și Finanțelor, Pierre Moscovici.

Măsura va fi aplicată timp de trei luni, înainte de intrarea în vigoare a unui mecanism permanent menit să limiteze creșterea prețurilor, a explicat Moscovici.

„Această decizie va fi aplicată în termen de 24 de ore, astfel că prețurile vor scădea imediat”, a adăugat ministrul, explicând că efortul bugetar va fi de circa 300 de milioane de euro.

Măsura este o alternativă la înghețarea prețurilor, propusă de președintele Francois Hollande în campania sa electorală, și a intrat în atenția imediată a guvernului francez odată cu creșterea prețului petrolului.

Ministrul Economiei declarase, săptămâna trecută, că analizează toate opțiunile aflate la dispoziție pentru a contracara majorarea prețurilor carburanților, care afectează puterea de cumpărare a francezilor.