În locul cinematografului Feroviar se va construi o clădire de 14 etaje

Apropo.ro / 02.11.2012, 17:20
În locul cinematografului Feroviar se va construi o clădire de 14 etaje
În locul fostului cinema Feroviar de pe Calea Griviței se va construi un turn înalt de 70 de metri, construcție din sticlă ce va avea 14 etaje.

Bucureștiul va avea un nou centru de afaceri pe Calea Griviței (bulevardul Uranus), în locul fostului cinema Feroviar – fost monument istoric și declasat de ministrul Kelemen Hunor în octombrie 2010, pentru a putea fi demolat în scopul construirii bulevardului Uranus. Noua construcție va fi realizată din sticlă, va avea 14 etaje și o înălțime de 70 de metri. Termenul de finalizare este estimat în doi ani.

Pe viitorul bulevard, va răsări, însă, un turn de birouri, care va găzdui un centru de afaceri, instituții bancare și restaurante, dar și o clădire de șase etaje, unde va funcționa un cinematograf modern.

Fostul cinema Feroviar

Fostul Cinema Feroviar de pe Calea Griviței

Pe lângă cele două corpuri de clădire, care se vor construi la intersecția Căii Griviței cu strada Buzești, aici va apărea și o piațetă, gândită ca un spațiu verde de relaxare.

Edilii spun că fațada fostului cinema va fi reconstruită în spatele turnului de sticlă.

Beneficiarii acestei clădiri sunt reprezentanții fondului austriac de investiții S IMMO AG, care vor investi 66 de milioane de euro în clădire.

Proiectul oferă 275 locuri de parcare plus 44 de spații suplimentare in zona exterioară, ceea ce duce la una din cele mai competitive rații de parcare din centrul Bucurestiului. Suprafețele pe etaj vor varia între 250 mp și 2.300 mp„, se arată în anunțul austriecilor.