In memoriam Benone Sinulescu, în weekend, la posturile TVR

De: Ana Obretin / 19.11.2021, 16:48
In memoriam Benone Sinulescu, în weekend, la posturile TVR

Televiziunea publică își exprimă regretul pentru decesul lui Benone Sinulescu, unul dintre cei mai iubiţi şi apreciaţi interpreţi de muzică populară. De-a lungul unei cariere de peste jumătate de secol, acesta a încântat cu vocea sa specială generaţii şi generaţii de români. A împărţit scena cu Maria Tănase şi cu alte nume importante ale muzicii populare, dar a abordat şi alte stiluri şi a colaborat cu trupa etno-dance Ro-Mania.

În semn de preţuire, posturile Televiziunii Române şi-au modificat grilele şi au programat emisiuni şi spectacole cu Benone Sinulescu.

Astfel, sâmbătă, de la ora 21.00, TVR 1 va difuza un Concert cu Benone Sinulescu, un spectacol din 2011, atunci când regretatul artist sărbătorea 55 de ani de carieră. Pe scenă i-au fost alături Irina Loghin, Maria Dragomiroiu, Margareta Pâslaru, Andra, Laura Lavric, Gheorghe Zamfir, Mioara Velicu, Marcel Pavel, Gabriel Dorobanţu, Trupa „Millenium”, Laurenţiu Cazan, Annes, Ionuţ Fulea, Cristina Stamate, Emilia Dorobanţu, Gabriel Dumitru, Lucia Dumitrescu, Ciprian Roman, Steliana Sima, Nineta Popa, Tiberiu Ceia, Mihai Ciobanu şi Gabriela Tuţă. Interpreţii au fost acompaniaţi de Orchestra „Lăutarii” condusă de dirijorul Nicolae Botgros, spectacolul fiind prezentat de vedeta TVR Iuliana Tudor. Simultan cu TVR 1, concertul va fi transmis şi pe TVR Internaţional.

La TVR 2, Benone Sinulescu poate fi revăzur la „Confesiuni”, duminică, de la ora 11.00. Volubil şi plin de energie, artistul i-a povestit, în 2012, Iulianei Marciuc despre lunga sa carieră, despre cât de multă bucurie îi aduce dragostea fanilor, dar şi despre retragerea sa în comuna Bârzava din judeţul Arad. Programul va fi difuzat în aceeaşi zi şi la TVR Internaţional, de la ora 15.00.

Postul TVR 3 a programat, pentru sâmbătă, de la ora 8.00, o ediţie de colecţie a emisiunii „Cântec şi poveste”. In memoriam Benone Sinulescu.

CITEȘTE ȘI: Interpretul de muzică populară Benone Sinulescu a murit

Foto: TVR