În New York, cabinele telefonice se transformă în hotspot-uri WiFi

De: Dragos Tanase / 12.07.2012, 12:40
În New York, cabinele telefonice se transformă în hotspot-uri WiFi
Având în vedere că absolut oricine își permite un telefon mobil, telefoanele publice au ajuns parte din decor, nemaifiind folosite de nimeni.

Primăria din New York, SUA, a decis să transforme vechile telefoane publice în hotspot-uri WiFi, pentru a le da o utilitate nouă, având în vedere că toată lumea își permite un telefon mobil sau un dispozitiv cu posibilitate de conectare wireless.

Departamentul IT al Primăriei din New York a prezentat primele cabine telefonice cu WiFi, acestea oferind gratuit internet wireless oricărui trecător care dorește să intre pe internet cu ajutorul telefonului, tabletei sau al notebook-ului său.

Astfel, proiectul pilot a pornit cu zece cabine telefonice, de-a lungul cartierelor Manhattan, Queens și Brooklyn, urmând să fie instalate și în Bronx și Staten Island.

În total, New York deține 12.360 de cabine telefonice care ar putea deveni hotspot-uri WiFi, iar serviciile de internet sunt oferite în colaborare cu companiile Van Wagner și Titan.

Primăria a promis că nicio informație privată nu va fi salvată și nicio reclamă nu va fi prezentată, în timpul programului pilot, celor care se vor conecta la aceste hotspot-uri.

New York nu este singurul oraș care readuce utilitatea cabinelor telefonice, Londra pregătind același lucru pentru Jocurile Olimpice 2012, pentru a satisface cât mai bune cerințele turiștilor ce vor împânzi capitala europeană.