În prag de Valentine’s Day, în Olanda s-a deschis Hotelul Divorțurilor! (Video)

Apropo.ro / 13.02.2012, 17:30
În prag de Valentine's Day, în Olanda s-a deschis Hotelul Divorțurilor! (Video)
Cum în Las Vegas există capele unde te poți căsători fără mari pregătiri, în Olanda poți divorța fără mari bătăi de cap.

De ce un divorț să nu se termine atât de ușor precum o căsătorie? Așa cum în Vegas o căsătorie se încheie rapid, după cum mulți știu asta, cam așa se dorește și în Olanda.

Olandezii au de gând, ca într-un singur week-end… problema să fie rezolvată.

Conceptul de Hotel al Divorțurilor a fost descoperit de către antreprenorul olandez Jim Halfens. Într-o țară unde media divorțurilor este crescută și unde sunt necesare mai multe luni pentru a completa actele necesare înaintării acțiunii de divorț, Halfens a găsit cel mai profitabil business, atât pentru el, cât și pentru clienți.


The Netherlands’ Divorce Hotel de NewsLook

Tot ce trebuie să faci este sa îți rezervi o cameră la hotelul respectiv, pentru două zile de week-end, dar si documentația legală necesară pentru ca mariajul să se încheie.

Serviciile includ un mediator și avocati, care vin în sprijinul viitorilor divorțați, stabilesc împreună vizitele, pensiile alimentare, etc. Totul se desfășoară contra unei taxe fixe.

Dacă nu există niciun impediment, clienții părăsesc hotelul divortați. Aceștia sunt cazați, fiecare separat, în Hotelul Divorțurilor, iar tot sejurul, reprezentanții hotelului au grijă de tot confortul clienților.

Totuși, au existat și cazuri în care, după un week-end, cei care doreau să divorțeze au rămas împreună, în continuare.