În premieră în România: Hypocrisy

De: Mioara Tronaru / 13.07.2013, 09:00
În premieră în România: Hypocrisy
Prima ediţie a festivalului METALHEAD MEETING va avea ca invitaţi o serie de nume de top ale scenei internaţionale metal şi nu numai, primul mare nume confirmat fiind, în premieră în România: Hypocrisy!

HYPOCRISY (Suedia) – melodic death metal – Legenda suedeză condusă de Peter Tagtgren ajunge pentru prima dată în România, în calitate de headliner. Hypocrisy a luat naştere undeva în 1990, ca urmare a unei excursii a lui Tagtgren în Florida, unde l-a şi cunoscut pe Phil Fasciana, chitaristul formaţiei Malevolent Creation, căruia i-a promis că următoarea sa vizită în SUA va fi alături de o trupă.

Debutul Hypocrisy a însemnat Penetralia, disc lansat în 1992 şi înregistrat în studioul lui Peter. Şi la această dată este considerat unul din cel mai brutale materiale din scena death metal europeană. Un an mai târziu a urmat Pleasures Of Molestation, material ce a atras atenţia casei de discuri Nuclear Blast, alături de care Hypocrisy se bucură de o colaborare de aproape 20 de ani. Adevărata putere Hypocrisy avea să fie dezvăluită odată cu lansarea albumului The Fourth Dimension, disc ce a introdus pasaje atmosferice, părţi melodice, părţi instrumentale influenţate de muzica rock şi un fundal sonor ce a devenit ulterior un trademark al suedezilor.

Obsesia lui Tagtgren pentru extratereştri, Illuminaţi şi tot ce ţine de domeniul SF s-a materializat în albume ce au scris istorie în scena internaţională, Hypocrisy ajungând rapid în elita death metal, concertând drept cap de afiş la cele mai importante evenimente de profil de pe mapamond.