În România: Salariu de minim 1.400 de euro pentru un post de începător

Apropo.ro / 22.10.2013, 09:45
În România: Salariu de minim 1.400 de euro pentru un post de începător
Și în România există companii care plătesc începătorii cu salarii cuprinse între 1.450 și 1.900 de euro brut. Sună tentant?

O analiză realizată de compania americană furnizoare de soluții de outsourcing arată că în industria de call center din România există posturi de începători ( de entry-level) care sunt remunerate cu salarii cuprinse între 1.450 – 1.900 euro brut pe lună.

Intră pe vremea apropo pentru informații meteo detaliate

Condițiile pentru un astfel de salariu sunt cunoștințele de limbi nordice sau de olandeză. În topul celor care au cele mai avantajoase salarii din call centere se află, de asemenea, vorbitorii de germană, portugheză sau limbi central-europene, cu o medie de 850-1.200 Euro brut pe lună.

Salariile acordate angajaților care cunosc limbile străine menționate anterior ajung la acele niveluri în primul rând întrucât vorbitorii respectivi sunt greu de găsit pe piața muncii, iar noi avem cereri pe aceste segmente din partea companiilor-clienți pentru care furnizăm serviciile de outsourcing. În plus, în general solicităm acelorași angajați inclusiv dezvoltarea unui anumit set de competențe suplimentare (cel mai adesea tehnice), pe baza trainingurilor susținute în firmă împreună cu companiile beneficiare; desigur că ajungem astfel la un profil de angajat care trebuie retribuit pe măsură„, a precizat Vladimir Sterescu, country manager CGS în România.

Citește mai multe detalii despre începătorii care au salarii de minim 1.450 euro pe lună, pe businessmagazin.ro