In San Francisco daca esti, arme de foc poti sa folosesti

Apropo.ro / 10.01.2008, 16:07
In San Francisco daca esti, arme de foc poti sa folosesti
O Curte de Apel a statului California a anulat interdictia privind detinerea de arme de foc de catre cetatenii orasului San Francisco.

O Curte de Apel a statului California a anulat interdictia privind detinerea de arme de foc de catre cetatenii orasului San Francisco, unul dintre orasele americane care au interzis armele de foc de calibru mic, relateaza Reuters.

Electoratul din San Francisco a votat aceasta prevedere in 2005, interzicand tuturor locuitorilor orasului vanzarea, distribuirea sau producerea de arme de foc si munitie.

Ca si in Chicago si Washington, in San Francisco s-a interzis de asemenea cetatenilor sa posede arme de foc, de la aceasta lege fiind exceptati doar angajatii administratiei si fortele de securitate.

Personalul juridic si militar in rezerva s-a alaturat diferitelor grupuri care militeaza pentru dreptul de port-arma pentru a contesta interdictia din San Francisco inainte de intrarea acesteia in vigoare. Miercuri, trei judecatori au Curtii de Apel din California au emis o hotarare judecatoreasca, potrivit careia ordonanta incalca mai multe legi ale statului, conform carora autoritatile locale nu pot interzice cetatenilor dreptul de a detine arme.

Procuroul orasului San Francisco, Dennis Herrera, s-a declarat dezamagit de aceasta decizie si a promis ca autoritatile vor lua in considerare apelul. "Consideram ca autoritatile locale au capacitatea de a proteja sanatatea si siguranta cetatenilor lor", a precizat el.