În Sankt Petersburg s-a interzis propaganda gay

De: Marian Andrei / 12.03.2012, 11:01
În Sankt Petersburg s-a interzis propaganda gay
Guvernatorul celui de-al doilea oraș ca mărime din Rusia, Sankt Petersburg, a promulgat pe 7 martie o lege care interzice propaganda homosexuală.

Potrivit legii, „orice persoană care va face printre minori acțiuni publice de propagandă a homosexualismului, lesbianismului, bisexualității sau transsexualității” va fi amendată cu 5.000 ruble (170 $), amenda crescând la 500.000 ruble (17.000 $) în cazul organizațiilor.

Un alt articol al legii incriminează promovarea publică a pedofiliei, amenzile în acest caz mergând de la 5.000 de ruble la un milion de ruble (34.000 $).

Organizațiile pentru drepturile omului si comunitățile LGBT s-au pronunțat vehement împotriva legii, care va intra în vigoare la 10 zile după ce va fi publicată oficial.

Textul legii este atât de vag încât poți fi pedepsit, dacă fluturi un steag cu culorile curcubeului (simbolul comunității LGBT) sau dacă ești îmbrăcat cu un tricou pe care se află un logo gay-friendly”, spun într-un comunicat cei de la Human Right Watch.

Autorii legii au declarat ca vor înainta o inițiativa asemănătoare și în Duma de Stat, pentru ca o astfel de lege să fie valabilă la nivel național.