In sfarsit, Basescu s-a intalnit cu Obama

De: MediafaxFoto, Tanase Dragos - Marian / 14.09.2011, 09:59
In sfarsit, Basescu s-a intalnit cu Obama
Presedintele Romaniei, Traian Basescu, si presedintele SUA, Barack Obama, s-au intalnit, ieri, la Casa Alba, timp de 25-30 de minute, purtand discutii in prezenta vicepresedintelui american Joe Biden.

Oficialii romani care au fost prezenti la o parte a intalnirii Basescu-Obama au fost ministrul Apararii, Gabriel Oprea, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, secretarul de stat in MAE (Ministerul Afacerilor Externe) Bogdan Aurescu, sef al echipei de negociere a acordului semnat, marti, cu SUA.

Partea americana a fost reprezentata de presedintele Obama si de vicepresedintele Biden. Ulterior, discutiile au continuat intr-o formula restransa, intre presedintele Traian Basescu, presedintele Barack Obama si vicepresedintele Joe Biden.

Tot ieri s-a semnat si acordul incheiat intre Washington si Bucuresti privind instalarea unui scut antiracheta in Romania. Acesta a fost parafat de ministrul de Externe roman, Teodor Baconschi, si secretarul de Stat american, Hillary Clinton.

Ministrul de Externe roman, Teodor Baconschi, si secretarul de Stat american, Hillary Clinton

Ministrul de Externe roman, Teodor Baconschi, si secretarul de Stat american, Hillary Clinton

De precizat ca acel „in sfarsit” din titlu vine in urma barfelor care spuneau ca Obama va fi plecat in statul Ohio, cand Basescu va fi la Washington, si ca cei doi nu se vor intalni. Dupa atatea zvonuri, iata ca intalnirea s-a produs si ramane de vazut ce va aduce bun pentru tara noastra, pentru ca vizele de intrare in SUA raman in continuare „in picioare”…

Afla despre ce au discutat oficialii romani si americani, pe Mediafax.ro