În sfârsit, in Playboy

Apropo.ro / 26.06.2002, 15:21
În sfârsit, in Playboy
Andreea a disparut si a aparut AndreEA. Schimbarea nu e numai de scriere a numelui, ci una mult mai "profunda": look, stil muzical, aspiratii... Când o sa scoti primul material solo? La sfârșitul acestei luni. Ca stil nu pot sa-l încadrez strict, e ceva de genul pop-dance mai elaborat, cu


Andreea a disparut si a aparut AndreEA. Schimbarea nu e numai de scriere a numelui, ci una mult mai „profunda”: look, stil muzical, aspiratii…

Când o sa scoti primul material solo?
La sfârșitul acestei luni. Ca stil nu pot sa-l încadrez strict, e ceva de genul pop-dance mai elaborat, cu influențe trance, iar piesele sunt compuse de Marius Moga. Materialul conține patru piese, dintre care un slow dedicat tatalui meu, și câteva remixuri.

E vorba de o schimbare radicala? De ce ai simtit nevoia acestei schimbari?
Toata lumea a spus ca e vorba de o schimbare radicala, începând cu aspectul meu fizic și continuând cu ceea ce vreau sa exprim. Stilul Andre nu ma mai reprezenta, dar nu voi uita ce a însemnat Andre pentru mine. Numai ca am trecut la o alta etapa a vieții, m-am schimbat o data cu vârsta.

Aceasta schimbare are legatura si cu faptul ca ai acceptat sa pozezi in Playboy?
Bineînțeles. Am acceptat propunerea Playboy ca pe o provocare, iar acceptarea ofertei reprezinta un alt efect al maturizarii mele. Vreau sa acționez dupa propriile mele impulsuri.

Dintre vedetele Playboy o admiri pe Pamela Anderson. De ce?
Îmi place cum arata, ca a reușit sa faca ceva cu viața ei, ca dintr-o necunoscuta a ajuns o femeie fatala dorita de foarte mulți barbați din lume.

Cum crezi ca o sa-ti influenteze cariera artistica faptul ca ai pozat in Playboy?
Am discutat cu persoane de diferite vârste care mi-au spus ca vor cumpara revista Playboy. Sunt convinsa ca parerile vor fi împarțite. Fanii pe care i-am avut mi-au promis ca ma vor susține în continuare și sunt sigura ca voi câștiga fani și din alte rânduri. Și știi la ce ma refer…

Cine te sustine cel mai mult in momentul de fata?
În ordinea asta: casa de discuri Roton, mama, Sebastian Kadas, Costin Voicu. Acesta din urma este stilistul meu, cel care e „vinovat” de aceasta schimbare. Este extraordinar și chiar daca nu-mi plac pe moment lucrurile pe care le face, în cele din urma, ma convinge și chiar cad în extrema cealalta, devin înebunita dupa știu eu ce chestie.

Te-ai gândit sa faci din nou un duet cu fratele tau, Razvan?
Da, dar nu acum. Razvan lucreaza și el la un proiect cu trupa lui, Giglio, pregatește și un videoclip… Deocamdata vreau sa debutez singura și, dupa ce o sa ajung unde vreau eu, o sa fac un duet și cu el.

În spectacole vei cânta live?
Sigur, am și microfon cu caști și repet numai și numai live.

Esti studenta la A.S.E. Tot timpul ai sustinut ca vrei sa dai la o alta facultate. Te-ai hotarât la care?
Întotdeauna mi-am dorit sa dau la o alta facultate și cred ca în toamna voi fi din nou boboaca, dar înca nu sunt sigura și nu vreau sa dau informații greșite.

Câte restante ai?
Deocamdata nu am nici una. Am trecut prin sesiunea din iarna și nu am avut restanțe, dar nu am început sesiunea din vara. În iarna, am avut șapte examene și nu a fost simplu, pentru ca în acea perioada am fost în turneu în Germania și a fost cam așa: am dat câteva examene dupa care am plecat în Germania, m-am întors din Germania și am mai dat câteva examene și iar am plecat în Germania… Spre marea mea surprindere am fost foarte bine primita de catre colegii de facultate și am colege cu care ma înțeleg bine și pe care le sun oricând sa-mi dea cursuri. Uneori chiar învațam împreuna pentru examene, plângem împreuna daca avem vreo lucrare mai grea… În mare parte, merg și la cursuri. Mie îmi place matematica și la cursurile respective încerc sa nu lipsesc. Pe de alta parte, trebuie sa recunosc, nu prea îmi place economia.

Îl ajuti si pe Razvan la lectii?
Nu prea, dar daca pot sa-i mai fac un comentariu sau un referat, sigur ca-l ajut. Are medii foarte bune, pe primul trimnestru a avut peste 9 și chiar i-am promis ca daca o sa termine anul cu medie peste 9 îi voi face o surpriza, dar nu pot sa va spun ce anume pentru ca nu știu înca. Tot sper sa nu ia peste 9 (!). Glumesc, firește.

De multe ori ai spus ca iti doresti masina. Pâna acum nu ti-ai luat nici carnet de conducere. Ce faci?
Am început școala de șoferi și probabil, pâna apare revista super pe piața o sa termin școala. Mașini am și chiar vreau sa-mi mai cumpar una, visez la un BMW X5.

Acum câteva luni când te-am intrebat de ce ai plecat din ANDRE ai dat ca exemplu Spice Girls: fetele au avut succes ca grup dar separat nu au avut deloc. Te-ai razgândit?
Nu e chiar o regula și chiar daca ar fi, se spune ca orice regula își are excepțiile ei. tinând cont de faptul ca sunt atâția profesioniști în jurul meu, nu cred ca am cum sa dau greș.

Care mai e relatia ta cu Iustin?
Nu mai e nici una și nu vreau sa mai dau nici un fel de declarații despre acest subiect.

Atunci, care e starea ta sufleteasca?
Foarte buna. Trec printr-o perioada buna, sunt ceva mai obosita pentru ca am pierdut nopțile și zilele prin studio… Pot spune ca am restanța la odihna.

Nu ti-a fost greu din punct de vedere vocal sa abordezi un alt gen?
Absolut deloc. Atunci când aveam 12 ani am lansat un album cu Adi Ordean, era un album pop-rock, deci total diferit de stilul Andre și pot afirma ca m-a reprezentat foarte bine. De-a lungul timpului, am încercat și alte stiluri, chiar daca nu în piesele pe care le-am promovat. Nu aș fi riscat și nu aș fi abordat un stil pe care sa nu fiu stapâna.

O data cu schimbarea stilului iti schimbi camera din roz in alta culoare?
Așa intenționez. Vreau sa-mi schimb și mobila, pentru ca trebuie sa spun ca și mobila e roz. Rozul și auriul nu mai sunt culorile mele preferate, am reușit sa mi le scot din cap. Ajunsesem sa-mi doresc sa fie și mâncarea roz, iar mama chiar mi-a facut odata ciuperci cu maioneza roz…, papucii erau roz, pijamalele și toata garderoba mea, machiaj roz, par roz… Acum o sa merg pe alte culori: bej, maro, crem, negru și alb (chiar daca nu sunt culori) și nu o sa mai fac obsesie pentru o culoare.

Ce ti-ai propus pentru vara asta?
Cât mai multe spectacole, pe Litoral și nu numai, pentru ca oferte sunt… Și, daca o sa accept turneul pe Litoral, voi avea cam trei-patru spectacole pe seara și va fi foarte greu și obositor. Dar o sa merg și cu mama și cu fratele meu, adica cu trupa Giglio.

În spectacolele de pe Litoral repertoriul tau va fi format doar din patru piese si trei remixuri?
Da, iar în toamna probabil o sa scot un nou album.

Andreea e singurul tau nume? Sub ce nume o sa apari pe scena?
E adevarat ca ma mai cheama și Giorgiana cu „gi” ca mi-au scris greșit când m-au înregistrat -, dar ca nume de scena o sa fiu în continuare Andreea, e drept scris AndreEA.

Cum e colaborarea cu casa de discuri Roton?
Mie mi-a placut din prima clipa, de când am pașit anul trecut la sediul lor. A fost o atmosfera familiara de la bun început. Ma bucur ca pot colabora cu ei, pentru ca în momentul acesta mi se par cei mai buni. O sa spuneți ca e e normal sa afirm asta fiindca lucrez cu ei, dar chiar e parerea mea: sunt profesioniști, îmi sunt alaturi, ma susțin, își doresc o colaborare fructuoasa.

Aceasta hotarâre ai luat-o asa, peste noapte?
Ma gândeam de mult la aceasta cariera solo și așteptam momentul potrivit. Voiam sa ma simt sigura pe mine, așa cum sunt acum.

Sursa: Super[!]

Tags: