In the Valley of Elah

De: Mioara Tronaru / 10.12.2007, 00:00
In the Valley of Elah
La întoarcerea din Irak în prima sa permisie, soldatul Mike Deerfield dispare în mod misterios şi este trecut pe lista dezertorilor. Tatăl său, Hank – vechi membru al poliţiei militare –, şi mama sa, Joan, pornesc în căutarea lui, ajutaţi de Emily Sanders, ofiţer de poliţie din jurisdicţia în care soldatul dispărut fusese văzut pentru ultima dată.

Faţă în faţă cu tăcerea şi ostilitatea autorităţilor militare, Hank şi Emily încep să se gîndească la ce e mai rău. Iar indicii neliniştitoare încep să se adune… După succesul înregistrat cu ”Crash” (2004), Paul Haggis a pornit în căutarea unei noi provocări şi unei poveşti originale. În final, a dat peste articolul intitulat ”Death and Dishonor”, semnat Mark Boal şi publicat în revista PLAYBOY, care l-a inspirat în realizarea filmului. Titlul, ”In the Valley of Elah”, face referire la locul în care a avut loc lupta dintre David şi Goliat, relatată în prima carte a lui Samuel. Regizorul a ales acest titlu, pentru că, după părerea sa, ”acoperă o mare parte din problemele pe care le pune această peliculă”: ”Saul îl trimite pe David în Valea Elah numai cu cinci pietre la el pentru a-l înfrunta pe Goliat. Mi-am pus întrebarea: cine face acest lucru azi? Cine trimite un copil să se lupte cu un gigant?”.

Premiera 14 decembrie
TO: In the Valley of Elah. Producţie SUA, 2007. R: Paul Haggis. Cu: Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Jason Patric, Susan Sarandon, James Franco, Barry Corbin, Josh Brolin, Frances Fisher, Wes Chatham.
Distribuit de Prooptiki Romănia