În viitor, toate coreencele vor arăta la fel?

De: Marian Andrei / 25.04.2013, 17:30
În viitor, toate coreencele vor arăta la fel?
Un concurs de frumusețe din Coreea de Sud a cauzat o amplă dezbatere asupra chirurgiei estetice după ce o poză cu cele douăzeci de participante a ajuns virală pe internet.

Fotografia, postată ințial pe un blog japonez, arată că toate cele 20 de participante la Miss Korea 2013 au trăsături asemănătoare, un utilizator de Reddit afirmând în comentariul său că principalul criteriu de selecție a fost „Ctrl+C, Ctrl+V” (Copy/Paste). Afirmația a fost urmată de observația că „țelul suprem al operațiilor estetice efectuate în Coreea (de Sud) este ca toate femeile să aibă aceeași față„.

Clik aici pentru vremea în detaliu. Vremea apropo

Printre cele peste 1850 de comentarii ale pozei se găsesc foarte multe critici la „vestizarea (westernization)” operațiilor estetice care deja „șterg trăsăturile coreene de pe fața femeilor„.

„Trăiesc în Coreea și femeile mai în vârstă se plâng că tinerele nu mai par coreene. Fetele de aici au ajuns să folosească operațiile estetice la ochi precum machiajul„, se arată într-un comentariu.

Alt comentator spune că aceste operații „le iau fetelor individualitatea și unicitatea, ceea ce este trist”.

Deși cel mai mare număr de operații estetice se efectuează în Statele Unite, Coreea de Sud este campioană la numărul de operații raportat la numărul de locuitori. Un raport Economist din 2012 arată că cele mai populare sunt operațiile non-invazive efectuate pielii și părului, urmate de cele efectuate asupra feței.