In week-end vor fi pâna la 42 de grade în aproape toata țara

Apropo.ro / 19.07.2007, 13:20
In week-end vor fi pâna la 42 de grade în aproape toata țara
Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a avertizat, joi, Prefecturile din alte zece județe ale țarii ca sâmbata și duminica vremea va fi caniculara iar temperaturile ar putea atinge chiar și 42 de grade. Aceste zece noi județe se alatura

Administrația Naționala de Meteorologie (ANM) a avertizat, joi, Prefecturile din alte zece județe ale țarii ca sâmbata și duminica vremea va fi caniculara iar temperaturile ar putea atinge chiar și 42 de grade.

Aceste zece noi județe se alatura celorlalte 21 și Municipiului București, avertizate anterior cu codul portocaliu pentru zilele de joi și vineri. Meteorologii spun ca vremea se va menține excesiv de calda, de joi pâna duminica, în toate aceste județe, iar indicele temperatura-umezeala „va depași” pragul critic de 80 de unitați.

Cele 31 de județe care au primit codul portocaliu sunt Satu Mare, Arad, Timiș, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarași, Ialomița, Braila, Galați, Vaslui, Iași, Botoșani, Constanța, Tulcea, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau și Neamț, dar și municipiul București.

În toate acestea, în perioada 19-22 iulie (de joi pâna duminica) „se vor înregistra pe arii extinse valori de temperatura de 39-40 de grade Celsius și, izolat, 41-42 de grade Celsius”, susțin meteorologii.

Mai mult, meteorologii anunța ca valul de caldura este posibil sa persiste și la începutul saptamânii viitoare „în cea mai mare parte a țarii”.

Mediafax