Ina Kravetski, primul MasterChef din Israel

De: Mioara Tronaru / 17.08.2011, 12:22
Ina Kravetski, primul MasterChef din Israel
Ina Kravetski este primul MasterChef din Israel. A ajuns în finala primului sezon al acestui cooking show alături de alţi doi concurenţi, însă creativitatea sa şi combinaţiile surprinzătoare de ingrediente pe care le-a făcut a determinat jurirul şi publicul să o declare câştigătoare.

De origine ucraineană, Ina Kravetski s-a mutat de mică împreună cu familia sa în Israel, a lucrat ca model şi barman şi spune că gătitul a fost activitatea să preferată de când se ştie. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru PRO TV Magazin, Ina povesteşte cum i-a schimbat viata MasterChef, show care se va lansa în curând şi la PRO TV.

– Cât de mult îţi plăcea să găteşti atunci când te-ai înscris în concurs?
Întotdeuna mi-a plăcut la nebunie să gătesc, de mică am făcut tot felul de experimente în bucătărie. De fapt, am început prin a coace în cuptor diverse aluaturi, după care am înţeles că imaginaţia mea culinară se poate desfăşura mult mai mult încercând diferite reţete de mâncare.

– Ce a fost cel mai dificil pentru tine pe perioada show-ului?
Concursul este foarte greu. Până să ajung în acest show, eu nu gătisem decât acasă şi, dintr-o dată, m-am trezit în faţa mea cu oameni care sunt foarte încrezători în ceea ce fac, în abilităţile lor culinare şi care chiar se pricep la gătit. Pentru mine, cel mai greu a fost să îmi păstrez încrederea în mine şi convingerea că sunt în locul potrivit, făcând ceea ce trebuie.

– Care este secretul tău în bucătărie?

Nu am secrete culinare, însă cred că e important să nu te temi de experimente şi să încerci permanent combinaţii noi, ingrediente noi. Nu deţin un ingredient secret, însă am unul fără de care nu se poate: sare de mare din Atlantic.

– În curând PRO TV va lansa în România formatul de succes MasterChef. Ce sfaturi ai pentru cei care vor să se înscrie?
Să nu se teamă nicio secundă, să aibă încredere în ei, să se bucure de gustul mâncării, să gătească mult, să nu se ferească să încerce combinaţii şi ingrediente noi.


50.000 de euro pentru primul MasterChef România

Toţi românii pasionaţi de cooking şi dornici să dea gata cu îndeletnicirile lor culinare un juriu de temut în cadrul unui format de succes care a cucerit până acum publicul din 16 ţări se pot înscrie în continuare în competiţie (http://concurs.protv.ro/masterchef/). Cel care visează să fie primul MasterChef al României trebuie să aibă peste 18 ani, să nu deţină diplomă de bucătar sau cofetar şi nici să nu fi profesat vreodată în acest domeniu. Concurentul care va demonstra că deţine toate ingredientele pentru reţeta succesului în cadrul celui mai spectaculos show culinar al momentului pregătit de PRO TV va deveni primul MasterChef al României şi va fi răsplătit cu nu mai puţin de 50.000 de euro.