Inca 1.400 de Forduri pentru romani

Apropo.ro / 13.12.2001, 12:02
Inca 1.400 de Forduri pentru romani
Romcar, importator general Ford pe piata romaneasca, estimeaza, pentru acest an, vanzari totale de circa 1.400 de autovehicule, cu 40% mai mult fata de anul trecut, a declarat Viorel Niculescu, presedintele societatii. "Vanzarile Ford au inregistrat, in ultimii doi ani, o curba ascendenta


Romcar, importator general Ford pe piata romaneasca, estimeaza, pentru acest an, vanzari totale de circa 1.400 de autovehicule, cu 40% mai mult fata de anul trecut, a declarat Viorel Niculescu, presedintele societatii.

„Vanzarile Ford au inregistrat, in ultimii doi ani, o curba ascendenta in Romania, astfel ca ne-am propus, pentru anul viitor, un target de cel putin 2.000 de unitati”, a spus Niculescu.

In vederea realizarii acestor obiective, Romcar va investi, in 2002, un milion de marci pentru promovarea imaginii Ford in Romania, precum si un milion de dolari pentru dezvoltarea si modernizarea sediului firmei. Niculescu a mai spus ca si Mazrom Motors, importatorul autohton al marcii Mazda, detinuta de Ford Motor Company, va investi peste doua milioane de dolari pentru construirea unui centru specializat. De altefel, vinzarile pe piata interna ale Mazda sint estimate, in acest an, la circa 250 de unitati, cu 35% mai mult fata de estimarile initiale.

„Vinzarile celor doua companii vor aduce, in 2001, venituri de 26 de milioane de dolari, cu aproximativ 20% mai mult decit anul trecut”, a mai spus Niculescu.

Ford va lansa anul viitor modelul Ford Fiesta, care a fost prezentat publicului romanesc cu ocazia Salonului Auto Bucuresti 2001, si va introduce, in premiera pe piata romaneasca, marca Jaguar.

„Un aspect important pentru Romcar il va reprezenta dezvoltarea la scara nationala a retelei de dealeri, actiune care va debuta cu deschiderea a doua noi puncte de vinzari la Bucuresti”, a mai spus Niculescu.

In primele 11 luni ale anului, Ford a vindut pe piata romaneasca 1.114 autovehicule, iar Mazda 222 de unitati.

Romcar a decernat, miercuri, premiile Ford pentru protectia mediului, in valoare de 10.000 de dolari. Premiul intii a fost acordat pentru finalizarea proiectului „Protectia liliecilor si a habitatului lor natural”, initiat de Grupul de Explorari Subacvatice si Speologice, iar premiul al doilea asociatiei”Amicii Salvamont”.
Sursa:www.mediafax.ro

Tags: