Încă un concurent, la un pas de a ceda în ”Ultimul Trib”: ”Nu a mâncat de 24 de ore, tremura tot”

De: Alexandra Necsoiu / 16.11.2018, 15:49
Încă un concurent, la un pas de a ceda în ”Ultimul Trib”: ”Nu a mâncat de 24 de ore, tremura tot”
Nominalizaţi de echipele lor pentru un nou duel, seara trecută, în ”Ultimul Trib”, Sorana şi Silviu Geandră nu au reuşit să se odihnească prea mult noaptea, iar a doua zi au plecat neînsoţiţi pe ”frontul de luptă”. De această dată, duelul nu a adus cu sine o eliminare, ci o pedeapsă de 24 de ore pentru întreaga echipă!

La duel, aceştia au aflat că, pentru Lemuri, pedeapsa ar fi să nu aibă voie să comunice cu sătenii şi să trăiască pentru 24 de ore ca pe insula pustie, iar Cameleonii au aflat că dacă Silviu pierde, ar trebui să construiască un adăpost nou. Cei doi concurenţi s-au înfruntat într-o probă de echilibru şi răbdare, însă o ”mănuşă” de lemn pe care trebuie să o ţină pe mână le-a provocat dureri îngrozitoare. ”Proba a fost extrem de dificilă, acea mănuşă de lemn apăsa direct pe umăr, e o durere surdă şi la fiecare mişcare reapare la fel de puternică. Nu mi-am imaginat nicio secundă că ar pune atâtea probleme proba aceasta. Am început să vorbesc cu bilele, înnebunisem! Încercam să nu mă mai gândesc la durere”, a povestit Sorana, care a avut nevoie de îngrijiri medicale. ”Durerea este insuportabilă! Fă ceva să se oprească”, s-a plâns aceasta medicului, care i-a fixat umărul într-o proteză. 

”Oboseala şi-a spus cuvântul, mai ales spre final… încordarea era maximă. Poate aş fi putut să parcurg traseul mai repede dacă nu eram pe nisip, dar făceam paşi de balerin”, a spus şi Silviu Geandră, care a reuşit să încheie primul traseul şi a reuşit să evite pedeapsa care ar fi afectat întreaga sa echipă.
Lemurii au stat liniştiţi la gândul că încă au provizii de mâncare, fără să ştie însă că pedeapsa de a trăi 24 de ore ca pe insulă presupune doar orez! Iar cum mâncarea este principala lor sursă de griji, vestea i-a dat peste cap. ”Pe Dima nu l-am auzit plângându-se de dor de casă, dar de foame, da! Aici… orez toată ziua! Orez cu sare, în fiecare zi, acelaşi gust! Eu visez deja ce aş vreau să mănânc… când o să plec acasă o să îi spun iubitului meu ce să îmi aducă încă din aeroport: ciocolată, macaron, pizza! M-am săturat să gătesc la cazan… în oala aia în care se plimbă furnici ziua şi seara o spălăm cu un pămătuf făcut de noi din nucă de cocos”, a spus Sorana.

La scurt timp, echipele au aflat că trebuie să aleagă şi un nou căpitan, care să lupte pentru o recompensă pentru colegii săi. De această dată, Oana Dedeu, Mircea Zamfir şi Ioana Şulea au fost cei numiţi de colegii lor. Iar dacă fetele au fost alese pentru că erau singurele neaccidentate, Mircea şi-a dorit foarte mult acest lucru şi le-a cerut colegilor să îi aleagă. Cei trei au intrat în cursă cu planuri mari după ce au aflat că cel care câştigă va putea cere orice îşi doreşte, însă nu oricum: acesta va merge la un radio local şi va cere localnicilor din zonă să îi adusă lucrurile necesare. Mircea Zamfir a reuşit să recupereze cel mai repede bilele de lemn pe care apoi le-a potrivit în la locul lor, chiar dacă el a fost cel care a avut cele mai multe probleme la mânuitul plutei în ocean. ”E clar că fetele au făcut o treabă mult mai bună în prima parte, nu vreau să mă laud pentru că pur şi simplu am avut mai mult noroc. Azi mi-am aflat alte limite… cele inferioare”, a recunoscut gimnastul.

Fiind deja la vilă, unde echipa sa nu duce lipsă de nimic, Mircea Zamfir a decis să le ceară sprijinul localnicilor cu gândul la vremurile grele care ar putea să vină. ”O să cer doar lucruri de strictă necesitate, alimente care nu se strică şi obiecte de igienă, pentru că nu mai avem”, a spus acesta. Mircea a avut apoi ocazia să meargă în cel mai mare oraş din apropiere, pentru a le vorbi oamenilor de la postul local de radio. ”Oamenii de aici nu au bani, dar se fac lucruri peste tot! Pe mine m-a marcat experienţa de aici, m-a dus la un nivel la care căutarea banilor mai mult îmi face rău”, a spus gimnastul după ce a avut ocazia să vadă pentru prima dată oraşul. Întors la vila de lux, Mircea a făcut deliciul colegilor săi povestindu-le peripeţiile de peste zi. ”Cred că în certurile noastre mai vechi, din nou m-a luat gura pe dinainte, acum îl descopăr cu adevărat pe Mircea”, a spus Roxana Chiperi.

Întoarsă pe insula pustie, Oana Dedeu a recunoscut că dacă ar fi câştigat proba şi-ar fi dorit să ceară o noapte la hotel, pentru a avea parte de o noapte de confort şi relaxare. De partea cealaltă, Lemurii care trăgeau de pe urma pedepsei ”câştigate” de Sorana, îşi făceau deja planurile pentru jocul de nominalizare de a doua zi şi se gândeau deja pe cine să propună la duel. ”Dacă spui mereu că îţi e dor de casă, normal că îi faci pe ceilalţi să se gândească la tine în această situaţie”, a spus Ioana, făcând din nou referire la Sorana.

În următoarea zi, echipele şi-au pus din nou la încercare lucrul de echipă pentru a merge câte trei, fiecare cocoţat pe câte un butoi. De pe margine, Lemurii Ioana Şulea şi Sorana Darclee şi Crocodilii Daniel Chiriţă şi Alex Filip le-au dat în zadar indicaţii. Lemurii au reuşit să termine primii traseul la finalul căruia au avut de pasat mai multe bile în câteva linguriţe greu de manevrat. De partea cealaltă, Cameleonii au ajuns din nou pe ultimul loc, iar Oana Dedeu a cedat şi a izbucnit în lacrimi. ”Având în vedere că seara trecută nu am mâncat, dimineaţă nu am mâncat, de aproape 24 de ore, s-a simţit foarte mult astăzi. Cel puţin lui Mircescu îi tremurau mâinile foarte tare”, a spus acrobata de la Circul Metropolitan. Oboseala şi foamea i-a făcut şi irascibili, astfel că neînţelegerile au început între ei şi pentru prima dată nu au reuşit să se pună de acord în privinţa strategiei, iar Mircescu şi Oana l-au acuzat pe Silviu Geandră că nu le ascultă sugestiile. ”Nu aveam cum să îl nominalizez pe Mircescu pentru că nu e într-o stare fizică şi psihică bună, cât să fiu sigură că va merge la duel şi se va întoarce înapoi în echipă”, a spus Oana, iar ea şi Mircesccu l-au nominalizat pe Silviu Geandră pentru a doua oară consecutiv la duel, lucru care l-a supărat pe acesta.

Cu cine se va lupta Silviu Geandră la următorul Duel şi cum vor răspunde oamenii din Madagascar apelului făcut de Mircea Zamfir, telespectatorii pot afla joia viitoare, de la ora 20.00, la Antena 1, într-o nouă ediţie ”Ultimul Trib”.