Încarcă-ți telefonul și prepară-ți mâncarea, concomitent, cu BioLite Camp Stove!

De: Dragos Tanase / 10.10.2012, 16:00
Există gadget-uri pe lumea asta care au și o aplicabilitate reală, iar BioLite Camp Stove este unul dintre ele.

Dacă obișuiți să călătoriți mult și mai ales să faceți excursii prin natură trebuie să luați după voi destul de multe echipamente care să vă asigure necesarul de confort dorit.

Trăim într-o perioadă a inovației, unde cercetătorii descoperă și creează noi moduri de generare a resurselor necesare traiului nostru și o cerere din ce în ce mai mare este cea de generare a energiei electrice prin metode cât mai puțin invazive, cât mai „eco”.

Departe de casă, departe de o sursă de alimentare de la o rețea de electricitate, gadget-urile care au ajuns parte din viața noastră creează o mare problemă purtătorilor, din cauza timpului limitat de funcționare, care necesită încărcări dese.

Cercetătorii și inventatorii au venit cu fel de fel de idei de transformare diverse surse alternative în curent electric, cum ar fi cea solară, dar nu toate au un randament suficient de satisfăcător așa că piața este în continuare în căutare de idei noi.

BioLite Camp stove este la bază un simplu cuptor de lemne, care poate în timp ce vă gătiți mâncarea la el să convertească energia termică în energie electrică, astfel alimentând concomitent orice dispozitiv electronic portabil.

Mini-cuptorul este echipat și cu un ventilator special, care elimină generarea carbonului negru și a fumului, prin simpla circulare a aerului.

Site-ul producătorilor precizează că 20 de minute de încărcare la BioLite Camp Stove sunt suficiente pentru o oră de vorbit la telefon sau pentru încărcarea acumulatorilor la o lanternă.

Cuptorul cântărește 935 de grame, poate genera constant 2W și un curent de 5V (atingând maxime de 4W) și 46 de grame de material lemnos este suficient pentru a fierbe 1 litru de apă.

Produsul este disponibil în comerț, el putând fi precomandat la suma de 129 de dolari, de pe site-ul oficial.