Incarnate/Demonul: Oare cum se vede lumea prin ochii celor posedaţi? FOTO&VIDEO

De: Cătălina Matei / 05.12.2016, 14:56
Incarnate/Demonul: Oare cum se vede lumea prin ochii celor posedaţi? FOTO&VIDEO
O nouă lansare cinematografică li se pregăteşte săptămâna aceasta iubitorilor genului horror. Incarnate / Demonul abordează tema exorcizărilor dintr-o altă perspectivă, la graniţa SF: oare cum se vede lumea prin ochii celor posedaţi? Şi cum ar fi să putem intra în mintea lor? Filmul este distribuit de InterComFilm şi se lansează pe marile ecrane din România pe 9 decembrie 2016.

Cameron (interpretat de David Mazouz), un băieţel de unsprezece ani, o înspăimântă pe mama sa, Lindsay (Carice van Houten din Game of Thrones, Black Book), când începe să se încuie în camera sa pe întuneric, să vorbească în limbi străvechi şi să prezinte simptomele posedării de către diavol. Alertată să intervină pentru rezolvarea acestui caz, reprezentanta Vaticanului, Camilla (Catalina Sandino Moreno, nominalizată la Oscar pentru rolul principal din filmul Maria Full of Grace), îl contactează pe Dr. Seth Ember (Aaron Eckhart, nominalizat la Globurile de Aur, pentru rolul din musicalul Thank You for Smoking), un om de ştiinţă imobilizat în cărucior de invalid, solicitându-i să scoată demonul din acest băiat.

Ember, care prezintă toate “simptomele” unui adevărat paria, propune o metodă neortodoxă de “expulzare” a demonului: asistat de tehnicieni şi conectat la nişte aparate speciale care îl menţin în viaţă, specialistul intră în mintea celui posedat şi încearcă să-l extragă din lumea imaginară în care îl ţine captiv spiritul malefic. Acesta se încarnează dintr-un corp în altul, iar riscurile sunt uriaşe pentru toţi: copilul poate muri când demonul îi părăseşte corpul, iar specialistul însuşi ar putea deveni noua sa gazdă. Iată elementele care poziţionează această  poveste horror supranaturală la graniţa dintre mai multe subiecte actuale: tehnologia revoluţionară, la limita SF, utilizată astăzi în ştiinţă, lumea spiritelor, familia dezbinată.

Pentru a intra mai bine în pielea personajului pe care-l interpretează, actorul Aaron Eckhart a recurs la diverse experimente: s-a deghizat într-un veteran de război invalid, cu probleme mintale şi imobilizat în căruciorul cu rotile, şi a început să urle la cei care se relaxau pe Venice Beach. De asemenea, s-a aşezat în faţa unei case scumpe; proprietara, înspăimântată, a găsit, totuşi, puterea de a relaţiona cu el, întrebându-l dacă se simte bine, iar Eckhart a fost impresionat de efortul femeii de a-şi controla emoţiile şi de a arăta empatie.

La rândul său, cel mai tânăr actor din film, copilul protagonist David Mazouz alias Cameron, şi-a impresionat colegii printr-o abilitate remarcabilă de interpretare, dovedindu-se un actor înnăscut, în ciuda ritmului alert al producţiei, filmările realizându-se în numai 23 de zile.

Producţia este regizată de Brad Peyton (care a realizat şi producţiile San Andreas, Journey 2: The Mysterious Island), după un scenariu scris de Ronnie Christensen (Dark Tide, Passengers), şi este distribuit în România de InterComFilm. Din distribuţie mai fac parte Emily Jackson (Living With the Dead, Headless), Keir O’Donnell (American Sniper, Fargo), Matt Nable (Riddick, Arrow) şi Tomas Arana (Gladiator, Intelligence). Din 9 decembrie 2016, Incarnate / Demonul vă aşteaptă la cinema.