Incendiile din Australia au mistuit cel puțin 50.000 de hectare de teren

Apropo.ro / 18.10.2013, 09:42
Incendiile din Australia au mistuit cel puțin 50.000 de hectare de teren
Incendiile din Australia au provocat moartea unei persoane și distrugerea a cel puțin 50.000 de hectare de teren.

Flăcările continuau să avanseze, vineri, în sud-vestul Australiei, unde este posibil ca „sute” de case să fi fost distruse în incendiile care au provocat moartea unei persoane, potrivit pompierilor.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Temperaturile în scădere și domolirea vântului au adus un moment de respiro pentru serviciile de salvare, dar aproximativ 100 de case ardeau în statul New South Wales, dintre care aproximativ 40 erau în afara controlului.

Situația „este în continuare foarte activă, foarte dinamică și foarte periculoasă”, a comentat șeful pompierilor din stat, Shane Fitzsimmons, adăugând că au ars cel puțin 50.000 de hectare de teren.

Focul, alimentat de rafalele violente de vânt și de temeperaturile anormal de ridicate pentru acest sezon, de 34 de grade Celsius, au devastat joi Munții Albaștri, la circa 100 de kilometri vest de Sydney.

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a decedat în urma unei crize cardiace în timp ce încerca să își protejeze casa de flăcări la nord de Sydney.

Doi pompieri au fost răniți, potrivit premierului statului, Barry O’Farrell, iar sute de persoane și-au petrecut noaptea de joi spre vineri în centre de primire.

Citește mai multe detalii despre incendiul din Australia, pe Mediafax.ro