Incendiu devastator in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii

Apropo.ro / 21.08.2011, 13:48
Incendiu devastator in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii
Sambata dupa-amiaza a izbucnit un incendiu puternic in zona Vadu, ce face parte din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Au fost arse aproximativ 300 de hectare de vegetatie.

In zona Vadu, ce este cuprinsa Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, aproximativ 300 de hectare de vegetatie au ars, in urma unui puternic incendiu izbucnit, sambata dupa-amiaza, pompierii constanteni actionand cu trei autospeciale, acestia luptandu-se cu flacarile de mai bine de 20 ore.

Guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, Grigore Baboianu, spune ca incendiul a afectat mai putin pasarile fiindca acestea sunt la inceputul perioadei de migratie, fiind pregatite de zbor, dar a adaugat ca dimensiunea reala a pierderilor ecologice din zona va fi cunoscuta de-abia saptamana viitoare, atunci cand specialistii vor face cercetari la fata locului.

„Pasarile sunt mai putin afectate pentru ca sunt la inceperea perioadei de migratie, ca atare sunt pregatite de zbor, ele au putut sa plece probabil. Insectele sunt cele mai afectate si eventual reprezentanti din fauna acvatica si semiacvatica, batracieni, reptile, serpi, asta se va vedea in perioada urmatoare, mai ales ca zona este una mlastinoasa, zona in care stratul de apa a constituit o protectie pentru ceea ce a fost sub apa. Au ramas vietatile care nu au putut evada in timp foarte scurt”, a declarat guvernatorul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

Citeste mai multe despre tragedia ecologica pe Mediafax.ro!