Incendiu puternic izbucnit intr-o arie protejata din judetul Calarasi

Apropo.ro / 20.09.2011, 09:36
Incendiu puternic izbucnit intr-o arie protejata din judetul Calarasi
Un incendiu puternic de vegetatie uscata si stuf a izbucnit, luni seara, in aria protejata Iezerul Calarasi, de langa municipiul Calarasi, iar pompierii au fost nevoiti sa intervina cu patru autospeciale.

Focul s-a extins rapid din cauza vantului, traficul de pe centura DN3 B Calarasi – Chiciu fiind oprit din cauza fumului des, au declarat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Calarasi.

„Am fost solicitati sa stingem un incendiu de vegetatie uscata si stuf, avem patru autospeciale la fata locului, avem forte de interventie aduse si din ziua libera. Se actioneaza pentru limitarea focului”, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Calarasi, lt. Mihai Ionescu.

„Este a doua oara cand ne confruntam cu un incendiu de stuf la acest bazin piscicol intins pe 55 de hectare. Este o zona de protectie speciala avifaunistica Iezerul Calarasi. Se pare ca stuful a fost taiat manual si lasat pe loc, iar bazinul este desecat in acest moment. Urmeaza sa facem cercetari cu colegii de la ISU si sa vedem daca focul a fost pus intentionat sau este o alta cauza, o alta sursa de aprindere”, a declarat Rares Ionescu, seful Garzii de Mediu Calarasi.

Cititi mai multe despre incendiul din Calarasi, pe Mediafax.ro.