Incendiul de la rafinăria Amuay din Venezuela s-a extins

De: Marian Andrei / 28.08.2012, 09:34
Incendiul de la rafinăria Amuay din Venezuela s-a extins
Incendiul provocat, vineri noapte, de o explozie produsă la principala rafinărie petrolieră din Venezuela s-a extins ieri la un al treilea rezervor, a anunțat ministerul Energiei și Petrolului.

Catastrofa a fost provocată de o scurgere de gaz survenită din motive necunoscute în zona de stocare, urmată de o explozie. Accidentul, cel mai mare suferit vreodată de compania petrolieră națională, PDVSA,, s-a soldat cu 48 de morți, conform guvernatorului statului.

Peste 200 de case au fost afectate de unda de șoc a exploziei. Rafinăria este situată într-o zonă rezidențială și comercială unde locuiesc muncitorii din cadrul complexului și familiile lor, precum și familii sărace care s-au instalat în mahalalele din jur.

Luni, flăcările însoțite de un mare nor de fum erau vizibile la mai mulți kilometri de la rafinărie. Peste 220 de pompieri au fost trimiși la fața locului, conform guvernului.

Președintele Hugo Chavez a decretat doliu național de trei zile și a ordonat deschiderea unei anchete asupra cauzelor scurgerii de gaz.