Încep înscrierile la Eurovision!

Apropo.ro / 15.01.2013, 07:00
Încep înscrierile la Eurovision!
Premieră la Selecţia Naţională: TVR implică studiourile teritoriale în preselecţie.

Compozitorii care doresc să înscrie piese pentru selecţia naţională a concursului Eurovision 2013 o pot face începând din 14 ianuarie. Perioada de înscrieri se va încheia pe 3 februarie, timp în care cei interesaţi sunt aşteptaţi să trimită sau să depună piesele, în format audio, pe CD, la Registratura Televiziunii Române, precum şi la sediile studiourilor teritoriale din Cluj, Iaşi, Timişoara şi Craiova, cu menţiunea ”Pentru selecţia naţională Eurovision 2013” înscrisă pe plic.

Etapele desfăşurării selecţiei sunt următoarele:

14.01 – 03.02: înscrieri (depunerea sau trimiterea pieselor la Registraturile studiourilor TVR);

06.02 – 14.02: preselecţia (piesele vor fi interpretate pe negativ, în faţa juriului), după cum urmează:

6 februarie – Iaşi

8 februarie – Cluj

10 februarie – Timişoara

12 februarie – Craiova

14 februarie – Bucureşti

18.02: anunţarea pieselor care vor intra în concurs (minim 24, maxim 28)

23.02: Semifinala 1 (12-14 piese);

24.02: Semifinala 2 (celelalte 12-14 piese);

09.03: Finala Naţională (cele 12 piese rămase în concurs în urma semifinalelor).

”Am decis, anul acesta, să facilităm accesul cât mai multor artişti şi compozitori la selecţia naţională pentru Eurovision. Aşa a apărut ideea implicării studiourilor teritoriale ale TVR, unde doritorii se pot înscrie şi unde au şansa de a convinge membrii juriului. Sper ca, în felul acesta, să motivăm compozitorii şi interpreţii aflaţi la început de drum şi să descoperim noi talente. În plus, în felul acesta ne asigurăm că interpreţii pot susţine live piesa aleasă, juriul ascultând de la început melodiile cântate aşa cum vor fi prezentate în concurs”, a declarat Dan Manoliu, manager al proiectului.

Mai multe detalii, precum şi Regulamentul oficial al concursului vor putea fi accesate de luni, 14 ianuarie, pe site-ul TVR, la adresa www.tvr.ro/eurovision.