Încep lucrările la Disneyland de România

Apropo.ro / 06.03.2014, 13:30
Încep lucrările la Disneyland de România
Parcul Tei din Capitală va fi transformat într-un loc de basm precum Disneyland-ul. În 2015 vor fi gata lucrările.

„Lucrările sunt programate să înceapă la jumătatea acestui an și urmează să fie finalizate, conform contractului de finanțare, în semestrul I din 2015. Întregul parc va fi conceput ca o aventură în lumea poveștilor și, în funcție de traseul întreprins, de zona aleasă, aventura și personajele întâlnite vor fi diferite”, a explicat pentru B365.RO primarul Sectorului 2, Neculai Onțanu.

Pentru că distracție și pentru că informație! Noi te placem, tu ne PLACI?

În parcul Tei-Plumbuita administrația locală vrea să amenajeze un nou concept de parc de agrement care va purta vizitatorii într-o lume de basm din care nu vor lipsi personajele de poveste românești, precum Verde Împărat, Ileana Cosânzeana și Făt-Frumos.

Vedetele noului parc Tei-Plumbuita vor fi un roller coaster, denumit „balaurul cu șapte capete”, de unde bucureștenii vor avea ocazia să experimenteze senzații tari de la o înălțime de până la 15 metri, pentru cei mici urmând să fie pregătită o Casă a groazei din „tărâmul celălalt” pe o suprafață de 460 metri pătrați, cu trenuleț interior și alte șase vehicule care să amintească de locomotiva cu două vagoane, supranumită o „minune a tehnicii mondiale”, și care oferea o priveliște superbă de pe malul lacului Tei între anii 1950-1970, astăzi linia de tramvai care leagă Tei-ul de Pipera. Va fi și o roată mică de 16 m înălțime, o roată mare de 63 m înălțime, mașinuțe, panouri tematice, etc.

„Ideea principală este un tărâm altfel care să conțină o mulțime de ființe fantastice și decorații surprinzătoare care să sperie călătorul”, se menționează în proiectul de amenajare a parcului Tei-Plumbuita propus de Primăria Sectorului 2.