Incep lucrarile la statiile de metrou Laminorului si Straulesti (Poze)

Apropo.ro / 15.11.2011, 15:20
Metrorex vrea sa extinda Magistrala 4, iar la inceputul lui 2012 se vor demara lucrarile pentru statiile Laminorului si Straulesti.

La inceputul anului viitor, in 2012, Metrorex va demara lucrarile la doua noi statii de metrou: Laminorului si Straulesti.

GALERIE FOTO

Straulesti

Statia Straulesti

Statiile vor avea un design modern, cu lifturi, scari rulante, pereti de sticla si iluminare speciala. Lucrarile au ca termen final 1015.

Statia Straulesti va avea si un depou cu sase peroane, o parcare supraterana cu trei niveluri si o autogara, ceea ce o va face sa devina cea mai mare statie de metrou din Bucuresti.

Straulesti

Straulesti, la suprafata

„In cadrul aceluiasi proiect se vor realiza si lucrarile de structura ale depoului de metrou din zona lacului Straulesti, a terminalului multimodal pentru autobuze si microbuze, precum si a primului park&ride din vecinatatea metroului”, se arata intr-un comunicat al Metrorex.

Tot la Straulesti, deasupra statiei, va fi amenajat un stadion cu 10.000 de locuri.

„Ne dorim ca oamenii care vin din provincie sa-si lase autoturismele in parcarea supraetajata de la Straulesti, dupa care sa ajunga in centrul orasului cu metroul” , ne-a declarat Gheorghe Udriste (foto), directorul general al Metrorex.

Laminorului

Statia de metrou Laminorului

Magistrala 4 porneste de la Gara de Nord 2 si are pana acum 6 statii: Gara de Nord 2, Basarab 2, Grivita si 1 Mai si, in curand, Pajura si Parc Bazilescu.

Reteua de metrou din Bucuresti are o lungime de 67 de kilmetri, patru magistrale si 49 de statii. In primavara, Metrorex a atribuit lucrarile pentru constructia Magistralei 5, care urmeaza sa fie pusa in functiune in 2014.