Începând de vineri, turistii vor plati taxa de bariera în Mamaia

Apropo.ro / 18.06.2007, 14:01
Începând de vineri, turistii vor plati taxa de bariera în Mamaia
Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a declarat, luni, într-o conferinta de presa, ca începând de vineri toti turistii vor achita taxa de acces în statiunea Mamaia, transmite corespondentul MEDIAFAX. Mazare a precizat ca fiecare intrare în statiune va costa 3 lei, un

Primarul municipiului Constanta, Radu Mazare, a declarat, luni, într-o conferinta de presa, ca începând de vineri toti turistii vor achita taxa de acces în statiunea Mamaia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mazare a precizat ca fiecare intrare în statiune va costa 3 lei, un abonament pentru 24 de ore va costa 4 lei, un abonament pe sapte zile va costa 23 de lei, iar un abonament pe întregul sezon estival costa 246 de lei. Constantenii care au achizitionat masini în leasing vor beneficia de un permis de libera trecere. Taxa de bariera va fi platita de toti turistii care provin din afara municipiului Constanta.

Primarul Constantei a precizat ca banii proveniti din taxa de bariera vor fi investiti în activitati care sa creasca gradul de atractivitate al statiunii: spectacole, concursuri sportive, nautice si aeriene.

Primaria Constantei va introduce si taxa de liniste, pe care o vor plati agentii economici din Constanta si Mamaia, care va fi între 538 de lei si 1.000 de lei pe an, în functie de suprafata unitatii. Fondurile provenite din taxa de liniste vor fi folosite pentru amplasarea de gardieni si bodyguarzi în Constanta si Mamaia, pentru siguranta publica.

Mediafax