Începe Oscariada

Apropo.ro / 07.12.2004, 17:29
Începe Oscariada
Pe la sfârșitul fiecarui noiembrie începe sa bântuie celebra întrebare de sezon: cine va lua Oscar? În acest an, competiția e mai deschisa ca oricând. În afara ficțiunii, dominata de producții "arty" cu buget redus, titlul de "cel mai bun film" este disputat de


Pe la sfârșitul fiecarui noiembrie începe sa bântuie celebra întrebare de sezon: cine va lua Oscar? În acest an, competiția e mai deschisa ca oricând. În afara ficțiunii, dominata de producții „arty” cu buget redus, titlul de „cel mai bun film” este disputat de pelicule ân limbi straine, desene animate sau documentare.

Nu știu sa mai fi existat un alt an în care sa fim atât de aproape de ceremonie, fara nici un candidat favorit.

Cum ar putea sa existe vreo certitudine, când filme de mare profil ca „Alexander” al lui Oliver Sone sau „Polar Express” al lui Zemeckis, au ieșit din cursa din cauza cronicilor proaste (chiar dezastroase în cazul filmului istoric) și a performanțelor dezamagitoare de box office?

Și atunci când unor filme micuțe, dar venerate de critica precum „Vera Drake”, „Ray” sau „Sideways”, cu acte de bravura actoriceasca din partea lui Jamie Foxx, Imelda Staunton, și Paul Giamatti li s-au atașat post-it-uri cu „poate”?

Este firesc ca, în aceasta perioada, sa existe mai mulți cai de bataie aliniați la start dar, de data aceasta, numarul lor e de-a dreptul ridicol de mare.

Citiți articolul complet în

Tags: