Inchisoarea ingerilor. Detinutii iau cursuri de salsa (Video)

Apropo.ro / 06.08.2009, 10:55
Inchisoarea ingerilor. Detinutii iau cursuri de salsa (Video)
Cei inchisi la penitenciarul Kirkham din Marea Britanie joaca golf, iau lectii de salsa si se intrec la snooker sau bowling.

Detinutii care-si ispasesc pedepsele in inchisoarea Kirkham, de langa Preston (Anglia) duc o viata ca in povesti, ei putand, printre altele, sa ia cursuri de dans, mai exact de salsa.

Dupa ce, in urma cu o luna, si-au amenajat propriul teren de golf, o alee de bowling si o sala de snooker, de curand, in unele seri, detinutii merg in sala de sport a inchisorii unde isi perfectioneaza miscarile de salsa.

Sub supravegherea a doi gardieni, cei care sunt inchisi pentru infractiuni mai putin grave, asa zisele "gainarii", au parte seara de o ora de dans, sub indrumarea unui instructor.

Aceasta metoda de recreere are si o alta latura pozitiva, dupa cum afirma responsabilii cu securitatea din inchisoarea amintita: "Faptul ca merg la cursurile de salsa su joaca golf i-a facut pe detinuti mai linistiti. A scazut foarte mult consumul de droguri in penitenciar in urma participarii lor la aceste activitati", spune un oficial al inchisorii, care subliniaza ca toate acestea n-ar fi putut fi realizate fara sprijinul directorului.

Aceste modalitati de recreere le muta gandul detinutilor de la activitati interzise, fiind stiut ca timpul petrecut in izolare in penitenciar ii poate face pe multi sa-si perfectioneze tehnicile infractionale.

Dansul in inchisori nu este o noutate pe mapamond, daca ne gandim numai la uriasa desfasurare de forte dintr-o inchisoare asiatica, unde mii de detinuti au dansat pe melodiile celui cunoscut drept Regele Pop, Michael Jackson.

 

In memoriam Michael Jackson de pe tare.ro