Închisoarea San Antonio, un loc paradisiac pentru deținuți (Video)

Apropo.ro / 10.10.2013, 16:15
Judecând după fotografii ai crede că este un loc de vacanță mai degrabă, decât un loc în care deținuții sunt pedepsiți.

Închisoarea San Antonio de pe insula Margarita nu este genul de instituție penală tipic. Aici nu sunt gărzi înarmate care stau de pază cu armele, ci prizonierii fac legea.

Pentru vremea în București și în alte orașe, consultă vremea apropo

Aici, deținuții își pot prepara singuri mâncarea, se pot uita la televizor, pot socializa pe internet pe laptopurile personale sau se pot ocupa de afacerile personale, ilegale, de pe telefoanele mobile pe care le dețin. Prizonierii din San Antonio își petrec ziua așa cum doresc, fără a li se impune ceva. Singurul lucru pe care nu îl pot face este acela de a părăsi închisoarea.

 


 

gratar

Orice încercare de a părăsi locul înseamnă și moartea subită a celui care încearcă să fugă. Deși fiecare face ce vrea, ei sunt urmăriți din turnurile de control, de gărzile înarmate.

Deținuții pot face bani cinstiți lucrând în închisoare ca frizeri, bărbieri, etc, sau ilegal din vânzarea drogurilor, diverse lupte, etc. Camerele au aer condiționat, iar partenerele celor închiși își pot vizita jumătatea ori de câte ori doresc. Copii prizonierilor se pot juca în incintă, fie la una dintre cele patru piscine existente, sau în locuri de joacă special amenajate. Accesul în club este permis doar în weekend-uri.

piscina

Toată această libertate de a face orice în închisoare i se datorează lui Teofilo Rodriguez, cunoscut și sub numele de El Conejo. El este liderul în San Antonio, unde a fost închis pentru trafic de droguri. Semnul care îl reprezintă este logo-ul Playboy, și se regăsește pe mulți dintre pereții închisorii sau ca tatuaj al deținuților.

Cei care își petrec aici zilele de pedeapsă se feresc să vorbească despre El Conejo. În special cei nativi, din Venezuela, dar străinii care ies spun lucruri demne de filmele de acțiune, mai ales amintesc de existența unor arme pe care nu le vezi decât la echipele speciale.