Incontinența urinară poate fi tratată cu botox

De: Gabriela Voicu / 15.03.2012, 10:00
Incontinența urinară poate fi tratată cu botox
Un studiu efectuat de cercetătorii englezi arată că injecțiile cu toxină botulinică au efect benefic și în caz de incontinență urinară.

Până de curând, efectele terapeutice ale botoxului se rezumau la combaterea ridurilor, migrenelor și a transpirației excesive, însă un studiu arată că injecțiile cu toxină botulinică au efect benefic și în caz de incontinență urinară.

Oamenii de știință de la Universitatea din Leicester susțin că injecțiile cu botox pot fi folosite cu succes pentru tratarea vezicii urinare hiperactive, o formă de incontinență urinară care afectează o femeie din cinci, după împlinirea vârstei de 40 de ani.

Botoxul tratează incontinența urinară

Pentru a vedea testa eficiența botoxului, cercetătorii au monitorizat timp de patru ani 240 de femei care sufereau de incontinență urinară și în cazul cărora tratamentul obișnuit (medicamente, exerciții de tonifiere a musculaturii pelvine) s-a dovedit ineficient.

După șase săptămâni, incontinența a dispărut în cazul 40 la sută din femeile la care a fost injectată toxina botulinică. Dintre acestea, un sfert scăpaseră de incontinență și după șase luni de la administrarea tratamentului. Medicii spun, însă, că acest tratament este recomandat doar în cazul în care metodele clasice nu dau rezultate.