INCREDIBIL! La 93 de ani face bodybuilding și flirtează cu septuagenare

De: Gabriela Voicu / 05.11.2012, 13:30
INCREDIBIL! La 93 de ani face bodybuilding și flirtează cu septuagenare
Charles Eugster, în vârstă de 93 de ani, a uimit cu abilitățile sale fizice. Vezi ce poate face!

Dr. Charles Eugster are 93 de ani și participă la competiții de bodybuilding, unde se descurcă mai bine decât mulți bărbați mai tineri decât el. În doar 45 de secunde, fostul medic poate face câte 61 de tracțiuni, 57 de flotări la paralele și 48 de abdomene.

La 80 de ani, Eugster, fost stomatolog pensionat, a observat că tonusul îi dispăruse și a început să facă bodybuilding de la 87 de ani. Îl practică deja de șase ani și lucrează cu un antrenor care a fost Mr. Universe. Bătrânul își continuă zilnic antrenamentul, câte 2 ore, și am spune că arată de cel mult 55 de ani.

„Consider că niciodată nu ești pre bătrân. Pentru mine, îmbătrânirea a devenit o plăcere„, a declarat Charles Eugster. „Ideea că încă aș putea fi considerat atrăgător de septuagenare m-a motivat să fac bodybuilding. Sunt foarte vanitos și am onservat că mă îngrășasem”, a adăugat acesta.

În timp ce performanțele lui sunt notabile, specialiștii avertizează că persoanele de vârsta a treia ar trebuui să evite efortul care pune presiune pe piept, inclusiv ridicarea greutăților, așa că cine se simte motivat să urmeze stilul de viață al lui Engster ar trebui să consulte medicul în prealabil.

„Charles Eugster face parte dintr-un procent mic al populației capabile să facă un asemenea efort fizic după vârsta de 90 de ani, dar nu este niciodată prea târziu să începi să exersezi, atât timp cât ții cont de deiferența între efort fizic și exerciții”, a declarat un profesor de școala primară, citat de site-ul thepostgame.com.