Incredibila Madonna

Apropo.ro / 25.08.2009, 00:00
Incredibila Madonna
Aşteptarea a luat sfîrşit! Numărătoarea inversă pentru concertul Madonnei a început deja. Peste cîteva ore, Sticky&Sweet Tour, cel mai bine vîndut turneu din istorie al unui artist solo, va poposi la Bucureşti, în parcul Izvor, unde sînt aşteptaţi să participe 70.000 de spectatori.

Ce s-ar mai putea spune despre Madonna? Practic, viaţa ei a fost aşternută pe hîrtie pas cu pas, cu fiecare gest, fiecare lacrimă sau surîs. Fie că şi-a dorit sau nu, lumea a fost martoră la toate succesele şi eşecurile ei, la cununii şi divorţuri, la iubirile ei pătimaşe, dar şi la despărţirile furtunoase ori la dovezile de iubire părintească pentru proprii urmaşi (Lourdes şi Rocco) ori copiii săi adoptivi (David Banda Mwale şi Mercy James, din Malawi). La cei 51 de ani pe care diva pop tocmai i-a împlinit, Madonna se înscrie în rîndul celebrităţilor care au creat o adevărată isterie la nivel global.

Meritul Madonnei nu este numai de a fi devenit un fenomen planetar, ci mai ales de a se fi menţinut ani la rîndul în aceeaşi galerie de superstaruri. E-adevărat, în spatele ei lucrează o uzină de imagine, o echipă de dansatori dintre cei mai buni, o armată PR şi un detaşament întreg de bodyguarzi. Fiecare, într-o măsură sau alta, are grijă să aşeze propria cărămidă la acest colos de entertainment. Totuşi, energia pe care o degajă această femeie mărunţică, de numai 1,64 m, toată numai fibră lucrată zilnic în sălile de fitness, este incredibilă. Ea este resimţită şi dincolo de ecran ori de scena de concert şi persistă în noi, atunci cînd repetăm împreună cu ea refrene arhicunoscute.

Şi totuşi, cu toată simpatia publicului, cu toată efervescenţa spectacolelor, chiar şi Madonna se teme să nu cadă victima unui atentat. De unde vine această panică, această frică de fanatism? Cu puţin înainte de sosirea sa în Capitală, diva a primit, pare-se, nişte ameninţări cu moartea din partea grupării extremiste Frontul popular pentru eliberarea Palestinei. Cum Madonna a trecut, de bunăvoie, la Cabala, e de înţeles de ce a devenit o ţintă a grupărilor islamiste. Iată de ce diva a solicitat autorităţilor de la Bucureşti măsuri suplimentare de securitate, ea însăşi angajînd în “suita” ei doi foşti agenţi ai Mossad-ului, pe lîngă echipa ei standard formată din 34 de persoane, printre care antrenorii de fitness, terapeutul, bucătarul italian şi designerul ambiental.

Pe lista pretenţiilor vedetei sînt trecute 1370 de prosoape, 10 linii telefonice, dotarea culiselor de 3500 mp cu o sală de masaj, o cabină de duş cu hidromasaj şi o sală de gimnastică, tapetarea tavanului cabinelor din spatele scenei cu mătase albă care să se asorteze cu elementele de decor aduse de tirururi, 500 de scaune şi mese, 30 de canapele, 500 de trandafiri albi şi roşii, pază asigurată numai de bodyguarzi femei, mîncare japoneză din boabe de soia, preparată doar de bucătarul personal. Printre toate aceste dorinţe, se regăseşte şi una mai puţin obişnuită: aceea de a-i fi pusă la dispoziţie apă sfinţită. Practic, Madonna este convinsă că numai consumînd apă sfinţită (pentru achiziţionarea căreia scoate lunar din buzunar 10.000 de dolari), e ferită de necazuri. Drept talismane suplimentare, Madonna va sosi în Bucureşti însoţită de noul său iubit, Jesus Luz, şi de cei patru copii ai săi.

În urmă cu două luni, “rivalul” ei de scenă, Michael Jackson, dispărea subit din lumea showbiz-ului, împlinind o “profeţie”: starul se temea să nu sfîrşească precum Elvis Presley, tatăl primei sale soţii, Priscilla Presley. Ei bine, că o fi mîna sorţii la mijloc sau nu, cert e că şi Madonna are trecută, undeva în numerologia destinului său, o legătură cu regele: ziua ei de naştere, 16 august, marchează, totodată, ziua morţii lui Elvis. Să fie şi de data asta tot un soi de premoniţie? Să sperăm că nu.