„Incredibles 2/Incredibilii 2” o nouă aventură de familie pentru iubitorii de animaţii cu super eroi – FOTO

Apropo.ro / 12.07.2018, 12:44
„Incredibles 2/Incredibilii 2” o nouă aventură de familie pentru iubitorii de animaţii cu super eroi - FOTO
Una dintre cele mai de succes animaţii cu super eroi revine pe marile ecrane cu o nouă poveste incredibilă în care Helen trebuie să refacă reputaţia familiei, iar Bob să găsească o soluţie la provocările vieţii de zi cu zi alături de Violet, Dash şi micuţul Jack-Jack, care pare să fie revelaţia casei.

Filmul „Incredibles 2” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera în cinematografe pe 27 iulie 2018, în format 3D (subtitrat şi dublat), IMAX 3D (subtitrat), 4DX 3D (dublat) şi Dolby Atmos.

În „Incredibilii 2”, Holly Hunter şi Craig T. Nelson dau viaţă lui Helen şi Bob Parr, iar Sarah Vowell e vocea adolescentei sarcastice Violet. Huck Milner dă viaţă puştiului de 10 ani Dash, iar Samuel L. Jackson lui Lucius Best, cunoscut ca Frozone.

Alţi actori care îşi împrumută vocile personajelor din animaţie sunt Brad Bird (vizionara fashionistă Edna “E” Mode), Bob Odenkirk (omul de afaceri Winston Deavor),  Catherine Keener (experta în tehnică Evelyn Deavor), Jonathan Banks (Rick Dicker), Sophia Bush (eroul în devenire Voyd) şi Isabella Rossellini (influenta avocată a Incredibililor).

Scris şi regizat de Brad Bird şi produs de John Walker şi Nicole Paradis Grindle, filmul abundă în muzica compusă de premiatul compozitor Michael Giacchino.

O familie ca oricare alta

Când a apărut pentru prima dată, super producţia „Incredibles / Incredibilii” a devenit instant un hit în cinematografele din toate marile oraşe ale lumii, adunând încasări de peste 633 de milioane de dolari şi câştigând un premiu Oscar pentru cel mai bun film de animaţie.

Succesul n-a constat însă în puterile eroilor sau anti-eroilor, potrivit regizorului Brad Bird, ci tocmai în dinamica familială. „Eu cred că oamenii se identifică uşor cu personajele din film şi ăsta e principalul motiv pentru care super eroii sunt aşa de îndrăgiţi. «Incredibilii» şi «Incredibilii 2» sunt practic filme despre o familie ca oricare alta”.

De la lansarea primului film „Incredibilii”, în 2004, producţiile cu supereroi au devenit foarte populare, însă asta nu stirbeşte cu nimic povestea actuală, din contră. „Ideea că supereroii noştri îşi pot face griji legate de job, salariu sau plata chiriei e încă foarte captivantă. Provocarea lor este să se descurce în viaţă, chiar dacă au super puteri trec prin aceleaşi provocări ca noi”, explică regizorul.

Helen trece în prim-plan

În noua poveste a „Incredibililor”, Helen are parte de propria aventură, devenind unul dintre personajele cheie ale filmului. „Am vrut ca asta să fie aventura lui Helen şi m-am gândit cum se va simţi Bob în situaţia asta, mai ales că are parte şi de multe responsabilităţi domestice”, spune regizorul filmului.

„Bob nu e un tată rău. E doar puţin cam plin de sine şi crede că se descurcă în orice situaţie. Orice părinte, sunt convinsă, ca va recunoaşte că sunt momente în care eşti la pământ, mai ales când ai un toddler în peisaj. Iar Jack-Jack pare toddler-ul clasic, face numai ce vrea el şi se enervează instant dacă i se interzice ceva”, explică producătoarea filmului  Nicole Paradis Grindle.

Aventura lui Helen este plină de provocări şi în afara casei, mai ales că în noul film îşi face apariţia un răufăcător periculos şi genial. „Răufăcătorul ăsta e diferit şi poate manipula oamenii de la distanţă, iar Helen e singura care îl poate opri şi poate restabili echilibrul, iar dacă ea dă greş, misiunea ei de a îi readuce pe Incredibili nu poate reuşi”, spune producătorul John Walker. „Incredibilii sunt ilegali, iar ca să le schimbe statutul, Helen trebuie să schimbe legea. Însă, ca să schimbe legea, nu are altă soluţie decât să o încalce. Iar pentru a-şi salva familia, trebuie să o părăsească”, adaugă supervizorul poveştii, Ted Mathot.

Potrivit regizorului Brad Bird, povestea caută un echilibru între aventură şi aspectele banale ale vieţii de familie, e ca un fel de dans între ordinar şi fantastic. „Nu există una fără alta, o vedem pe Helen cum răspunde la telefon – în mijlocul unei lupte cu răufăcătorii – ca îşi ajute copilul care nu-şi găseşte pantofii”, mai spune Bird.  Sau o vedem pe Violet cum îşi foloseşte puterea invizibilităţii exact când se simte umilită. „Publicul va empatiza cu asta, toţi facem aşa uneori”,  completează Bird.

Filmul a fost editat în aşa manieră încât să reflecte dualitatea vieţii familiei Parr, cu schimbări dese de planuri, de la misiunile lui Helen, la viaţa de familie.

Un tribut adus primului film

Creatorii noului film „Incredibilii” aduc un tribut primei producţii, recreând atmosfera ei, care a fost inspirată de filmele cu spioni, mai ales cele ale anilor ´60. De la arhitectură, la maşinile folosite, până la personaje, pelicula originală respira un aer al anilor ´50-´60, cu ceva accente actuale.

„Nu ne-am propus să redăm anii aceia, ci amintirile oamenilor legate de ei. E ca un fel de viitor retro”, spune designerul de producţie Ralph Eggleston. Noul film abundă în arhitectura de la mijlocul secolului trecut, iar personajele nu sunt neapărat reale, ci mai degrabă autentice. „Nici măcar nu e vorba de realitate aici, ci de autenticitate. Personajele sunt autentice, chiar dacă gleznele lui Bob sunt foarte mici, iar umerii lui nu încap în acelaşi timp pe uşă”, mai spune el.

Sinopsis

Familia de supereroi iubită de toată lumea se întoarce cu o nouă aventură în „Incredibilii 2”. Numai că, de data aceasta, Helen (vocea lui Holly Hunter) e în centrul acţiunii, lăsându-l acasă pe Bob (vocea lui Craig T. Nelson) pentru a încerca să se descurce împreună cu Violet (vocea lui Sarah Vowell) şi Dash (vocea lui Huck Milner) cu actele de eroism ale vieţii normale, de zi cu zi. Adaptarea e grea pentru toată lumea şi devine cu atât mai grea cu cât nimeni din familie nu ştie care sunt superputerile bebeluşului Jack-Jack, care apar spontan şi imprevizibil. Dar atunci când un nou ticălos urzeşte un complot genial de periculos, familia de Incredibili şi Frozone (vocea lui Samuel L. Jackson) trebuie să găsească o cale de a lucra din nou împreună, ceea ce e mult mai uşor de spus decât de făcut, oricât ar fi ei, cu toţii, de incredibili.

Trailere
Subtitrat: https://www.youtube.com/watch?v=3JvJw0-IbB8&t
Dublat: https://www.youtube.com/watch?v=HqUio5SGckE