Incurcate sunt Caile Domnului…

Apropo.ro / 01.12.2005, 14:47
Incurcate sunt Caile Domnului...
In ce s-ar putea deplasa un papa bavarez? Intr-un X5, evident! Fostul cardinal Joseph Ratzinger si actualul papa Benedict al XVI-lea este bavarez pana in maduva oaselor, nascut acum 78 de ani in orasul Marktl am Inn, aflat la o ora distanta de mers cu masina de Munchen, "cuibul" celor de la

In ce s-ar putea deplasa un papa bavarez?
Intr-un X5, evident!

Fostul cardinal Joseph Ratzinger si actualul papa Benedict al XVI-lea este bavarez pana in maduva oaselor, nascut acum 78 de ani in orasul Marktl am Inn, aflat la o ora distanta de mers cu masina de Munchen, „cuibul” celor de la BMW.

Probabil cel mai puternic om din lume (nu credeti prostiile alea cu cowboy-ul din Biroul Oval) nu are nevoie de arme, dar are nevoie de un mijloc de transport rapid si capabil, in caz ca cea mai buna ruta pentru a scapa de paparazzi este un drum de tara.

Acesta poate fi X5-ul lui Benedict, care nu este unicul BMW din curtea Vaticanului: oamenii Prea Sfintiei sale se bazeaza si pe o flota de scutere carosate C1, un Serie 5 si un Serie 7.

Aceasta masina nu este noul papamobil, iar oficialii de la BMW au tinut sa sublinieze ferm acest fapt. Probabil, papa va continua sa- si faca drum printre credinciosi in masina rivalilor de la Mercedes – un G-Klasse blindat, cu o caroserie modificata de ML, construit in 1999.

Totusi, X5 ar putea fi un ajutor de nadejde pentru unele iesiri riscante (Doamne Ajuta!), de relaxare, de care stiu cativa dintre cardinali. Amin! Pardon, am Inn…

Inauntrul bulei blindate:

Istoria papamobilului incepe cu mult inaintea atentatului din 1981 (care a dus la crearea acelei camere transparente blindate, ce nu mai ofera posibilitatea decapotarii masinii), dar despre cum a fost transportat Suveranul Pontif de 25 de ani incoace va spune mai multe colegul Alex in revista-sora 4WD.

Noi o sa punctam doar faptul ca primul papa motorizat oficial a fost Pius al XI-lea, care a primit cadou un Daimler-Benz in 1930. In ceea ce priveste viitorul papamobilului, inca trei marci se bat pentru a face parte din el: Audi, BMW si Volkswagen au deja schite cu un asemenea vehicul, carosat precum fostul mijloc de transport al lui Ioan Paul al II-lea.

Grea decizie…

BBC Top Gear Romania

Tags: