India: 45 de școli închise după ce un tigru a omorât trei persoane

De: Marian Andrei / 15.01.2014, 13:30
India: 45 de școli închise după ce un tigru a omorât trei persoane
Autoritățile din provincia indiană Tamil Nadu sunt în alertă după ce un tigru a omorât în câteva zile 3 persoane în zona orașului Ooty.

Prima victimă, o femeie de 33 de ani, nu s-a mai întors acasă în seara zilei de 4 ianuarie. A doua zi, trupul ei, parțial devorat, a fost găsit în pădure. Trei zile mai târziu, un bărbat de 58 de ani a fost găsit mort în pădure.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Însă teama localnicilor s-a transformat în panică după ce, pe 8 ianuarie, tigrul a atacat un grup de oameni care se întorcea de la muncă și a tras în pădure încă o femeie, cu toate eforturile celor din grup de a-l alunga.

În urma acestui ultim atac, oficialitățile au închis 45 de școli din zonă și parcul Doddabetta, o populară destinație turistică din zonă.

În același timp, administratorii pădurii au început să caute animalul. Trăgători de elită înarmați cu puști cu tranchilizante patrulează prin pădure pe trei elefanți special antrenați, alte echipe folosind câini de vănătoare care să ia urma tigrului. Experții încearcă, deasemenea să momească tigrul cu înregistrări de sunete de împerechere.

„Este un teren deosebit de greu, făcând foarte dificilă yrmărirea tigrului. Fragmentarea habitatului de către oameni a făcut ca tigrul să fie «captiv» într-o zonă de 20-25 kilometri pătrați, de unde încearcă să scape”, a declarat șeful echipei care încearcă să captureze tigrul.