India a lansat cea mai ieftina tableta din lume

Apropo.ro / 07.10.2011, 10:32
India a lansat cea mai ieftina tableta din lume
Anuntata de anul trecut, tableta produsa in India a fost lansata pe piata pentru suma de 35 de dolari.

Tableta Aakash (numele insemnand „cer”) este rezultatul a patru ani de cercetare.

Forma sa finala incorporeaza un procesor de 366 Mhz cu un coprocesor video HD cu 256 MB de RAM si cu posibilitatea de upgrade pana la 32 de GB de memorie Flash, alaturi de un ecran rezistiv de sapte inchi (18 centimetri) capabil sa redea imagini la rezolutia maxima de 800 x 480 pixeli.

Aakash este produsul asocierii companiei britanice DataWind si companiei indiene IIT Rajastan, avand ca sistem de operare Android 2.2 Froyo.

Guvernul indian a platit 50 de dolari pentru fiecare dispozitiv in parte si le va vinde studentilor (pentru inceput doar 100.000 de unitati) pentru suma de 35 de dolari bucata.

Restul persoanelor care vor dori sa cumpere tableta Akash pretul va fi de 70 de dolari insa DataWind a declarat ca vor fi capabil sa scada pretul tot la 35 de dolari in cazul unor comenzi mari.

Conform unui studiu realizat de Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor, la ora actuala in India exista 88 de milioane de useri activi pe internet (reprezentand 7,5% din populatia Indiei) iar Aakash incearca sa urce statul indian in era internetului.

Este de mentionat faptul ca numai modelul retail al tabletei Aakash (cel de 70 de dolari) va avea incorporat un modem si slot de SIM.