India are ferme de copii și centre de închiriere mămici

De: Carmen Ulian / 24.04.2014, 16:45
Există țări în care este interzis să porți în pântece copilul altei mame. În India ai impresia că această practică este încurajată de autorități.

Cuplurile infertile din toată lumea sunt acum atente la femeile din India pentru a le ajuta să aibă un copil. Mamele surogat din India se găsesc în clinici specializate, iar practica le ajută să fie pe linia de plutire. Sărăcia le face să-și împrumute pântecele pentru diferite sume de bani. Numărul femeilor care vor să facă acest lucru este în creștere.

mame

La o clinică de surogat din Anand, Guarajat State, un pachet costă 30.000 de dolari, din care 8.000 de dolari sunt banii pe care mama surogat îi primește.

La această clinică în ultimii 10 ani peste 700 de mame purtătoare au fost solicitate. Banii câștigați de acestea au un impact uriaș asupra sitației economice din oraș și zonele apropiate.

Neeta, 30 de ani, este una dintre mamele purtătoare. A avut până acum două sarcini. În 2008 a născut copilul unui cuplu de străini, iar în 2011 a avut a doua naștere. Dacă prima dată soțul ei a risipit banii pe tratamentul ei, a doua oară ei și-au construit o casă cu trei etaje. Au închiriat parterul pentru a avea un venit sigur în fiecare lună.

Un alt caz este al Sarlei, 40 de ani. Din banii din programul de surogat a plătit o operație dificilă suferită de soțul ei și a construit o casă pentru familie. Spune că acest program i-a schimbat total viața.

mame

Banca de mame a devenit o afacere legală în India din 2002. Aici totul costă mult mai puțin față de SUA, iar acesta este și motivul pentru care cuplurile străine apelează la serviciile indienilor. Ele nu au vicii și sunt printre cele mai sănătoase femei.