India: Dacă refuzi căsătoria, ești vânat și ucis!

Apropo.ro / 05.02.2013, 13:00
India: Dacă refuzi căsătoria, ești vânat și ucis!
Îndia este o țară în care tradițiile se mai păstrează. Printre ele se numără și "crimele de onoare".

În India, căsătoriile sunt aranjate de părinți, iar tinerii trebuie să accepte alegerea acestora. Unii dintre ei se căsătoresc din dragoste, dar nu toate cazurile sunt fericite.

Există cupluri care dezaprobă alegerea familiei și fug. Cei care pleacă se adăpostesc în casele unei oragnizații care sunt împotriva căsătoriilor cu forța și care le oferă asistență juridică și protecție.

Cei care locuiesc în casele organizației duc o viață dură. Sunt forțați de împrejurări să nu iasă din casă și să stea ascunși pentru a nu fi găsiți

Mulți dintre ei au meserii de funcționari, contabili sau profesori, însă sunt pregătiți să-și riște viața pentru dragoste.

Cei care sunt găsiți de familie sunt pedepsiți, uneori cu moartea. Sunt vânați și există recompense pe capul unora dintre ei, în familiile bogate, și nu se dau în lături de la a-i ucide pentru că onoarea familiei este mai importantă decât fiul-fiica lor care sunt tratați ca pe niște „proprietăți”.

Nu puține au fost cazurile în care recompensele au depășit mii de euro, iar cei găsiți împușcați fără milă.

Tinerii din India nu-și doresc decât o comunicare mai bună, libertatea alegerii partenerului de viață, dar și o viață mai bună. Sistemul castelor este interzis de mai bine de 50 de ani, dar cu toate acestea, el este practicat și astăzi.