Indiana Ford la 63 de ani

Apropo.ro / 07.11.2005, 12:59
Indiana Ford la 63 de ani
Daca ați putea avea parte de un al patrulea Indiana Jones, care sa nu fie atât de bun ca primele trei, l-ați vrea oricum, decât sa nu-l aveți deloc? Asta e, potrivit lui George Lucas, creatorul lui Indy, întrebarea pe care fiecare fan al trilogiei trebuie sa

Daca ați putea avea parte de un al patrulea Indiana Jones, care sa nu fie atât de bun ca primele trei, l-ați vrea oricum, decât sa nu-l aveți deloc? Asta e, potrivit lui George Lucas, creatorul lui Indy, întrebarea pe care fiecare fan al trilogiei trebuie sa și-o puna. „N-o sa-l facem decat atunci cand scenariul va fi foarte bun,” spune el.

Sunt deja 16 ani de când Indiana Jones a galopat spre orizont, într-un apus sângeriu, înainte ca genericul final sa cada. Perspectiva unui alt film cu arhelogul preferat al planetei continua sa ramâna în topul dorintelor celor mai arzatoare a oricarui cinefil. Dar nimeni nu și-ar fi putut imaginat ca lucrurile se pot misca atât de greoi. „Lucram la treaba asta de șase ani si am schimbat un numar important de scenariști”, marturisea George Lucas la sfârșitul lui 2004. „Daca Steven spune: > și eu spun >, începem sa discutam pâna eu ma dau la o parte și zic: > Si el riposteaza: >”.

Veștile bune sunt ca ultimul scenariu – de Jeff Nathanson, care a scris „Catch Me If You Can” și „The Terminal” – se afla sub scrutinul tripticului alcatuit din Lucas, Spielberg și Harrison Ford. E adevarat, Spielberg e ocupat sa filmeze drama cu ostateci „Munich” iar Ford are alte multe proiecte – dar Lucas a terminat cu Star Wars și se concentreaza asupra lui „Indiana Jones” 100%.

Atunci când „The Last Crusade” a fost lansat în 1989, toți trei au insistat ca dr. Jones si-a pus biciu-n cui pentru totdeauna. Dar Ford s-a razgândit și-a pus în mișcare buldozerul Indy IV atunci când, la festivalul de la Veneția din 1994, a revelat ca se gândește sa joace personajul sau cel mai faimos înca o data. De atunci, pastrarea evidenței tuturor zvonurilor în legatura cu proiectul a devenit o slujba full time.

În ciuda insistenței lui Spielberg, înca din iulie 1998, ca palaria lui Indy e potrivita pe jumatate pe capul sau, abia în 2002 identitatea scenaristului filmului a fost dezvaluita.

Citește mai multe despre Indiana Ford la 63 de ani numai în

Tags: