Indienii renunță la Windows și trec pe Linux

De: Marian Andrei / 04.04.2014, 12:45
Indienii renunță la Windows și trec pe Linux
Este binecunoscut faptul că Microsoft nu va mai asigura suport tehnic pentru Windows XP, începând de săptămâna viitoare. Acest lucru a determinat multe persoane să își schimbe platforma de lucru pentru a nu fi obligați să folosească Windows 8.

Este și cazul indienilor din statul Tamil Nadu. Guvernul acestui stat indian, care are cele mai multe intreprinderi și afaceri dintre cele 28 de state indiene, a transmis o directivă prin care cere trecerea la o platformă open source, ca urmare a deciziei Microsoft.

Motivația este de ordin financiar, upgradarea hardware-ului pentru a fi compatibil cu cel mai nou sistem de operare Windows fiind considerată prea costisitoare.

Chiar dacă Microsoft a anunțat că următorul upgrade al Windows 8 va reduce cerințele hardware, rămâne încă o problemă importantă, noua interfață care a primit enorm de multe critici din partea utilizatorilor.

Astfel, guvernul local din Tamil Nadu a dezvoltat o variantă custom de Linux, numită „BOSS”, care va fi folosită pe toate calculatoarele „bugetare”.

Nu este primul caz în care se renunță masiv la Windows. În 2007, Rusia a anunțat că toate calculatoarele din școlile de pe teritoriul său vor folosi Linux.

Una dintre cele mai folosite distribuții de Linux în educație este edubuntu. Calculatoarele din școlile din Germania, Macedonia sau Filipine folosesc această distribuție de Linux în detrimentul Windows.