Îndrumar pentru Eurovision

Apropo.ro / 14.03.2005, 11:34
Îndrumar pentru Eurovision
E greu sa faci muzica, e greu sa o vinzi, dar e și mai greu sa intri la Eurovision. Izvorat din cine știe ce tradiție competiționala cu iz naționalist, show-ul cu pricina atrage în fiecare an inexplicabil de mult atenția, starnind surprinzatoare


E greu sa faci muzica, e greu sa o vinzi, dar e și mai greu sa intri la Eurovision.

Izvorat din cine știe ce tradiție competiționala cu iz naționalist, show-ul cu pricina atrage în fiecare an inexplicabil de mult atenția, starnind surprinzatoare dihonii și generand furtuni neaștepate în media.
Razboiul, odata declanșat, genereaza atatea descarcari de orgoliu, încat e aproape imposibil sa ignori fenomenul, și, fara excepție, populația activa a Romaniei rostește macar o data, anual, cuvantul Eurovision.

Dupa ani de deliberari, se pot formula deja îndrumari pertinente pentru candidații la aceasta gala a talentelor. Pentru ca nu este suficient talentul – asta macar nu suporta discuție.

Tinuta interpretului e musai sa genereze emoții indecente telespectatoarelor fidele, adica sa redea expresiv nebunia anilor în care era la putere caciula de vulpe polara și puloverul de melana, sa induca o stare de excitație vecina cu nebunia telespectatorului care mai pastreaza nostalgic frizura ’70 și pantofii împletiți, și sa aduca simultan un suflu înnoitor pe scena naționala, așa, de vedeta.

Despre muzica e greu sa faci aprecieri, ce sa mai spun de cei care trebuie sa decida care melodie e și care nu e de Eurovision.

Foarte importanta la un artist care se respecta este prezența scenica. Sa ne amintim de scenetele celebre care ne-au leganat revelioanele în familie, în care se produceau isteric amuzanții Marius }eicu, Angela Similea și Mirabela Dauer, cei ce uluiau cu îndrazneala publicul însetat de entertainment cu frizuri respectabile, normale, cu carare și fara zghitioane reacționare, cei ce uluiau cu fracuri albe și rochii de voal damele dependente de revistele de moda din Germania, dand totodata tuturor posibilitatea sa intuiasca ca în spatele acestor acte de extrema conduita vestimentara se afla oameni buni, valoroși, tați și mame de familie.

În cele din urma, nu trebuie neglijat aspectul angajamentelor artistului, care trebuie sa dovedeasca versatilitate și adaptabilitate, sa arate ca este larg acceptat în mediile de profil… adica sa aiba contract cu Tevere. Acest îndrumar nu garanteaza puncte la Kiev sau aiurea, dar e cert ca deosebește învingatorii de pierzatori. Nu ?

Tags: