Inel de circulație pentru fluidizarea traficului din zona centrală a Capitalei

De: Carmen Ulian / 15.12.2014, 13:30
Inel de circulație pentru fluidizarea traficului din zona centrală a Capitalei
Primăria Capitalei a găsit soluția pentru fluidizarea traficului din zona centrală a orașului - crearea unui inel de circulație.

Primăria Capitalei vrea să decongestioneze zona ultracentrală a orașului prin crearea unui nou inel de circulație. Inelul central, după cum a fost denumit, va fi realizat pe străzile deja existente prin implementarea unui sistem de sensuri unice.

Planul municipalității este de a organiza traficul din Capitală pe trei inele de circulație pentru a se evita aglomerarea orașului. În acest moment, în București există două inele de circulație, cel principal și cel median care nu este încă finalizat.

Pentru închiderea inelului principal de circulație a fost realizat pasajul Mihai Bravu. Tot din inelul principal de circulație va face parte și Pasajul subteran de la Piața Sudului, în timp ce autostrada suspendată va închide inelul median de circulație.

„Pentru cei care vor să se apropie de centru vom avea și acest inel central, încercând astfel să reducem cât mai mult traficul pe axa Nord-Sud, Est-Vest, adică traficul infernal care este acum pe Victoriei, Magheru, Universitate. Aceasta este cea mai poluată zonă. Și atunci ca să reducem traficul în acea zonă ne orientăm pe inele. Inelele fiind prioritizate, practic îi atrag pe cei care tranzitau zona centrală pe inel”, a explicat pentru B365.ro Ion Dedu, director executiv al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.